Subota 07.09.2013.
06:42
telegraf.rs

TV pornići: Seks dozvoljen posle ponoći

Ako se u filmu ne vidi sve, ako je pušten u odgovarajuće vreme i propisno obeležen (18+), nema prepreke za prikazivanje
 


Od nacionalnih televizija, ovakav program ima Hepi televizija, koja je u svoj repertoar u poslednjih nekoliko meseci uvrstila gotovo sve poznate filmove iz ovog žanra. Iz ove medijske kuće objašnjavaju da ovakvi filmovi nisu nelegalni za prikazivanje, kao i da se emituju u propisanim terminima.

Pročitajte još:

* Da je snimljeno više pornića, bila bi bolja zaposlenost u SAD

- Pored poštovanja zakonskih odredbi o vremenu emitovanja i o upozorenja o sadržini, vodi se računa da se emituju takozvani “soft” filmovi u kojima nema eksplicitnih scena seksualnog odnosa. Filmove bira urednik filmskog programa - saopštavaju iz ove televizije.


Pored Hepija, u prosečnom kablovskom paketu se mogu naći još najmanje četiri ili pet televizija koje emituju ovakav program.

Prva je počela sa njima kablovski kanal ”TV 1000″, a onda su se pridružile još neke lokalne stanice. Međutim, među njima ima velikih razlika, od budžeta produkcije do načina na koji su presnimavani glasovi glumaca.

Evo, ne vidi se ništa

Tako se neretko može naići na scenu u kojoj glumac ili glumica izgovaraju rečenicu iako su im usta zatvorena (?!), a pored toga ima scena u kojima glasovi glumaca odgovaraju sceni teškog fizička zlostavljanja, umesto što opisuju strastveni ljubavni čin.


Goran Karadžić, iz Republičke radio difuzne agencije, ističe da je emitovanje ovih filmova legalno, jer je naš zakon blagonaklon prema takvom programu ukoliko se emituje u kasne sate, i ukoliko je propisno obeležen.


- Svesni smo da veliki broj televizija emituje erotske filmove posle ponoći, ali oni to rade potpuno legalno. Zakonska rešenja koja su regulisala takav program su liberalna u našoj zemlji, tako da ovakvi filmovi mogu da se emituju posle ponoći, uz jasna obeležja pre filma da se radi o filmu za punoletne, kao i upozorenjem za vreme trajanja. Oni to poštuju i ne postoji nikakav zakonski osnov za pokretanje procedure protiv emitera. Zakon je isti za sve. Zato ne delimo televizije na one sa nacionalnom frekvencijom, ili kablovskom pokrivenošću - kaže on.

2024 © - Vesti online