Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 04.09.2013.
20:16 >> 20:54h
Beta A

Srbi predali izbornu listu - "Srbija"

Načelnici kosovskog i kosovsko-pomorovskog okruga Vladeta Kostić i Srđan Mitrović predali su večeras Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Kosova izbornu listu građanske inicijative pod nazivom "Srbija" za učešće na kosovskim lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar.

Ilustracija: Lokalni izbori na KiM biće održani 3. novembra

Vladeta Kostić je kazao novinarima, ispred sedišta CIK-a u centru Prištine u prisustvu svih kandidata Srba za gradonačelnike, da lista građanske inicijative "Srbija" ima kandidate za ukupno deset opština na Kosovu.

On je rekao da se na listi nalazi šest kandidata za predsednike opština južno od Ibra.

"Za opštinu Gračanica kandidat je Branimir Stojanović, koji je i šef Biroa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Gračanici. Kandidat za opštinu Štrpce je Ivan Redžić, za opštinu Klokot Srećko Spasić, za opštinu Parteš Dragan Nikolić, Novo Brdo Svetislav Ivanović, a za Ranilug Gradimir Mikić koji je i sadašnji gradonačelnik te opštine", kazao je Kostić.

On je rekao da su u okviru te građanske inicijative i kandidati za četiri opštine na severu Kosova ali da on ne zna njihova imena s ozbirom da se prijave kanidadta na severu Kosova vrše preko OEBS-a. Nosilac liste za Gračanicu je Vladeta Kostić.

U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista za kosovske lokalne izbore 3. novembra.

Goranci prijavili jedinstvenu izbornu listu


Goranci su večeras podneli jedinsvenu izbornu listu za učešće na lokalnim izborima nha Kosovu koji će se održati 3. novembra, izjavio je predsednik privremenog organa opštine Gora, koga je imenovala Rebublika Srbija, Adem Hodža.

 

Hodža, koji je i nosilac liste, kazao je za agenciju Beta da je kandidat za predsednika sadašnje opštine Dragaš Safet Kuši. On je rekao da na listi ima 29 kandidata za odbornike koji su ugledni predstavnici svih sela u Gori. Kazao je da se na listi nalaze i imena odbornika koji će u lokalnom parlamentu opštine Dragaš predstavljati Goranace koji rade u centralnoj Srbiji i zemljama Evrope.

 

"Naša politika na lokalnom nivou pre svega je usmerena na poboljšanje životnog standarda Goranaca, ali i drugih stanovnika, kao i na to da se ponovo uspostavi opština 'Gora' koja je ukinuta posle dolaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo", rekao je za Betu Adem Hodža.

 

On je kazao da je sve preduzeto da na predstojećim lokalnim izborina putem pošte glasaju i Goranci u raseljenju, jer se samo tako može vratiti opština Gora. Prema njegovim rečima Goranaca ukupno ima oko 30.000, jedna trećina stalno živi u Gori, druga trećina radi u mestima centralne Srbije, a poslednja trećina Goranaca radi u zemljama Evropske Unije i svi oni tokom leta dolaze u svoje kuće u Gori.

 

POVEZANE VESTI

Sreda 04.09.2013. 20:21
"Dok prvi potpredsednik, po belom svetu juri naše i strane strance, premijer se jebava sa našima na Kosovu. Ne mogu čudom da se načude, kako to da svi svetski mozgovi jedva čekaju da ih vlada Srbije pozove, da joj služe, a naši sa Kosova neće da je slušaju. Prete im da će ih, ako ne izađu na tamošnje izbore, sve posmenjivati sa državnih funkcija, koje će posle tih izbora, i inače biti ukinute. Drugim rečima, ako ne izađu na izbore, izbaciće ih iz fotelja, a ako izađu biće izbačeni zajedno sa foteljama. "...
Sreda 04.09.2013. 21:51
Vise je nego ocigledno da sve ove liste predvode i predaju osobe koje je postavila aktuelna vlada Srbije! Rodoljube sa severa nase pokrajine ce posmenjivati i, opet, postaviti svoje prodane duse. Karijerista svuda ima, pa i medju nasom bracom na Kosmetu. Nevolja je njihova u slepilu, jer ne vide kakvu im mrezu pauk plete. Tu mrezu i oni sami sire i pletu, a sami ce se u njoj naci. Dok se budu osvrnuli, o njihovim jadnim karijerama odlucivace Zmija i siptarske birokrate. Tada im nece biti bolje nego Srbima u Hrvatskoj!
Četvrtak 05.09.2013. 00:59
Koliko prasine se diglo oko stavljenja ili ne znaka CIK sad ispred CIKa srbi idu ko dobri gradjani i daju svoje liste.. Sa ili bez znaka to su Kosovski izbori i ovde je GAME OVER za sve ... Od sada nema vise civilne zastite ili nesto slicno ako ima nesto treba u KPS. Sa ovim nisu ni srbi izgubili a ni albanci pobedili .. Ide veoma sporo a to ne ide na dobro za sve.. Glasajte i zivite ko ljudi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online