Sreda 04.09.2013.
20:16 >> 20:54h
Beta

Srbi predali izbornu listu - "Srbija"

Ilustracija: Lokalni izbori na KiM biće održani 3. novembra

Vladeta Kostić je kazao novinarima, ispred sedišta CIK-a u centru Prištine u prisustvu svih kandidata Srba za gradonačelnike, da lista građanske inicijative "Srbija" ima kandidate za ukupno deset opština na Kosovu.

On je rekao da se na listi nalazi šest kandidata za predsednike opština južno od Ibra.

"Za opštinu Gračanica kandidat je Branimir Stojanović, koji je i šef Biroa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Gračanici. Kandidat za opštinu Štrpce je Ivan Redžić, za opštinu Klokot Srećko Spasić, za opštinu Parteš Dragan Nikolić, Novo Brdo Svetislav Ivanović, a za Ranilug Gradimir Mikić koji je i sadašnji gradonačelnik te opštine", kazao je Kostić.

On je rekao da su u okviru te građanske inicijative i kandidati za četiri opštine na severu Kosova ali da on ne zna njihova imena s ozbirom da se prijave kanidadta na severu Kosova vrše preko OEBS-a. Nosilac liste za Gračanicu je Vladeta Kostić.

U ponoć ističe rok za predaju izbornih lista za kosovske lokalne izbore 3. novembra.

Goranci prijavili jedinstvenu izbornu listu


Goranci su večeras podneli jedinsvenu izbornu listu za učešće na lokalnim izborima nha Kosovu koji će se održati 3. novembra, izjavio je predsednik privremenog organa opštine Gora, koga je imenovala Rebublika Srbija, Adem Hodža.

 

Hodža, koji je i nosilac liste, kazao je za agenciju Beta da je kandidat za predsednika sadašnje opštine Dragaš Safet Kuši. On je rekao da na listi ima 29 kandidata za odbornike koji su ugledni predstavnici svih sela u Gori. Kazao je da se na listi nalaze i imena odbornika koji će u lokalnom parlamentu opštine Dragaš predstavljati Goranace koji rade u centralnoj Srbiji i zemljama Evrope.

 

"Naša politika na lokalnom nivou pre svega je usmerena na poboljšanje životnog standarda Goranaca, ali i drugih stanovnika, kao i na to da se ponovo uspostavi opština 'Gora' koja je ukinuta posle dolaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo", rekao je za Betu Adem Hodža.

 

On je kazao da je sve preduzeto da na predstojećim lokalnim izborina putem pošte glasaju i Goranci u raseljenju, jer se samo tako može vratiti opština Gora. Prema njegovim rečima Goranaca ukupno ima oko 30.000, jedna trećina stalno živi u Gori, druga trećina radi u mestima centralne Srbije, a poslednja trećina Goranaca radi u zemljama Evropske Unije i svi oni tokom leta dolaze u svoje kuće u Gori.

 

2024 © - Vesti online