Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 02.09.2013.
16:56
Beta A

Dačić ministrima: Ne budite kao ovi iz URS

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je najbolje u procesu rekonstrukcije Vlade to što je predožio da se rasčiste računi i da Ujedinjeni regioni ne budu više deo Vlade. Dačić je, govoreći poslanicima u Skupštini Srbije, pozvao sve nove ministre da "ne budu stručnjaci poput onih iz URS-a".

Dobro je što smo raščistili s URS-om: Ivica Dačić
 

Premijer je naveo da je bivši ministar i lider URS Mladajn Dinkić donosio odluke bez konsultacija s Vladom, a nije poštovao timski rad o kome je pričala poslanica URS-a Snežana Stojanović, zbog čijih izjava je Dačić danas i tražio reč. Stojanović je navela da Dačić nije uspeo da "harmonizuje tim" koji vodi i "dovede ga do rezultata", zbog čega nema pravo da ponovo traži mandat premijera.

"Ako mislim da sam nešto dobro uradio u rekonstruciji, to je što sam predložio da se raščiste računi, govorite o timskom radu... Da li mislite da se Dinkić sa nama konsultovao kada je izašo sa dodatinim nametima, kad je ukinuo naknadu nezaposlenima na Kosovu i Metohiji - ne samo unapred, već i za sedam meseci unazad, pa smo imali demonstracije. O kakvom timskom radu govorite!?", pitao je premijer.

"Neće vam pomoći da mislite da sam vas ja izbacio iz Vlade - ako vam je lakše da mislite da vas samo ja ne volim, a Vučić vas voli, ako mislite da ja imam toliku moć da donesem odluku, a da koalicioni parteri moraju da je poštuju", kazao je Dačić.

Premijer je rekao da se nijednom nije nekorektno poneo prema URS, ali "neke istine se moraju saopštiti da ova vlada nije mogla da opstane u ovom formatu i ne bi dugoročno opstala sa URS-om. Ako sam mislio pogrešno, tu su bili koalicioni partneri da me razuvere. Što nisu? Ta odluka je doneta, želim vam puno sreće i ne verujem da ćemo se više sretati u parlamentu", kazao je Dačić.

Premijer je kazao da misli da je URS u političkom smislu prošlost i da Vlada nema više vemena za to jer ide dalje.

"Želim ovim stručnjacima koji su ušli u vladu, da ne budu eksperti kao oni što su bili. Milion je ljudi ostalo bez posla, većina privatizacija je poništena, radnici su statistička greška", kazao je Dačić.

Na to što je poslanica URS pisala dok je on govorio, Dačić je kazao: "Pišite slobodno, beleške je hvatao i Mlađan Dinkić".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.09.2013. 19:03
Još malo ni ti mali Ivice, nećeš biti dio Vlade...., iako se grčevito boriš da ostaneš !
Ponedeljak 02.09.2013. 17:04
Динкићу,Динкићу!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online