Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 01.09.2013.
21:48
b92.net A

"Obožavam skupštinu, i danas sam radio"

Premijer Srbije Ivica Dačić je za televiziju b92 izjavio da obožava Skupštinu, i da je uvek za raspravu u parlamentu. Premijer kaže da Vlada radi, i da je on sam i danas, u nedelju 1. septembra, radio. Takođe, objasnio je i da je razlog njegovog kratkog napuštanja sednice telefonski razgovor vezan za lokalne izbore na Kosovu.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Obožavam skupštinu, onaj ko želi da se bavi politikom mora da ima osnovne odlike, a to je da se izbori u ubeđivanju druge strane. Ja sam uvek da se raspravlja u skupštini", kaže premijer Dačić u emisiji Utisak nedelje.

Pročitajte sve o rekonstrukciji Vlade OVDE

Premijer je objasnio i zašto je napustio sednicu u jednom trenutku:

"Razgovarao sam sa predstavnicima međunarodne zajednice, imao razgovore sa zemljama Kvinte", kaže Dačić.

On objašnjava da je problem oko izbornog materijala, i da je Srbiji i dalje neprihvatljivo da na glasačkim listićima postoji grb Kosova.

"Imam, osećam da su tek u poslednjih nedelju, dve shvatili ozbiljnost problema. Nije to ustavna kategorija, nego Kosovska CIK želi i kroz te papire da predstavi državnost", kaže Dačić i dodaje:

"Insistirali smo da izborni materijal bude statusno neutralan. Mi smo zainteresovani za izlazak na izbore, ali nismo zadovoljni sa pritiskom međunarodne strane. Kao da albanska strana nije mnogo zainteresovana da Srbi izađu na izbore. Iz tih lokalnih izbora prističe ZSO. I kada spojite sve funkcije koje će imati to je značajna vlast", rekao je Dačić i dodao da je zato razgovarao da bi se našlo hitno rešenje, a to je najkasnije do sutra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.09.2013. 22:33
U poslednjem pasusu svoje izdajnicke tirade, sramni srpski premijer je pokazao kolika je laz citava njegova politika! On laze i baca prasinu srpskom narodu u oci. On laze i tako skrece svaki razgovor sa pravih tema. Da li je potrebno tumaciti koliko je lazna i demagoska njegova recenica - "Insistirali smo da izborni materijal bude statusno neutralan." Od kolikog je znacaja siptarski grb na listicima? Pa glasanje ce se vrsiti po zakonima siptarskih terorista i otimaca tudje teritorije, a ne po zakonima Srbije! Gde je tu "statusna neutralnost"? Zasto nas vlast zamajava i bezocno laze?
Ponedeljak 02.09.2013. 05:32
Pred proslogodisnje izbore Dacic je dao nekoliko izjava koje su se kosile sa zdravim razumom...On je trazio podjelu KiM , trazio javno ,krseci ustav drzave u kojoj ce da postane premijer.Ko je kriv za sve nevolje koje su nas snasle u poslednjih dvadesetak godina?Mi , Srbi .Zar da nam bude premijer neko ko je dobio 12 % glasova od 30 % izaslih na izbore .Srpski premijer da je sam nastupio na izborima dobio bi oko 100 000 glasova sto je malo da bi neko stao na cello vlade u drzavi koja ima boko devet miliona stanovnika. Kako rece Vladika Rade:U pamet se braco Crnogorci...vAZI ZA sRBE U PAMET SE BRACO sRBI
Ponedeljak 02.09.2013. 00:48
Bitno je da nam kaze da je cak i nedeljom radio,ali sta je to radio to cemo saznati posle kada ni njega ni nas nebude vise bilo na ovom svetu.A bilo bi bolje da radi samo jedan dan u sedmici ali u korist drzave Srbije,a ne ovako prekovremenim radom postupanjem na stetu drzave Srbije i srbskoga Naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online