Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 30.08.2013.
20:56 >> 22:03h
Beta A

“Postigli smo što niko nije“

Premijer Ivica Dačić rekao je u petak da je njegova Vlada ostvarila sve što prethodne nisu mogle ili želele i poručio da ni prethodni premijeri nisu svoje ministre predstavljali javnosti ranije.

Ivica Dačić u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije povodom rekonstrukcije Vlade
 

Dačić je, pošto je predstavio ekspoze rekonstruisane Vlade u Skupštini Srbije, rekao da bi rasprava o izboru novih ministara trebalo da traje do osam sati večeras i da se sutra nastavi jer mu "ne pada na pamet" da se ova vlada bira kao prethodne vlade. 

Nastavak sednice u subotu u 10 ujutru

Poslanici Skupštine Srbije završili su nešto pre 22 časova raspravu o izboru novih ministara, koja će biti nastavljena sutra, u subotu, u deset sati.

"Ja sam učestvovao u pravljenju svih vlada do sad, osim Đinđićeve, pa do poslednjeg trenutka niste znali ko će s kim da napravi vladu. Milošević je preko noći napravio vladu sa Šeseljem", rekao je Dačić.


On je rekao da obožava da bude u parlamentu jer je to najbolja institucija u Srbiji u kojoj nema laganja i pozvao poslanike da raspravljaju jer se u raspravi uvek pokaže ko je bolji.


Šutanovca, izgleda, nije sramota

"Kako vas nije spramota, gospodine Šutanovac, vi ste izabrani u dva minuta do ponoći, lično sam ja molio Tomu da prekinu diskusiju da biste vi i Koštunica napravili vladu da ne bismo išli na vanredne izbore", rekao je Dačić.


On je upitao DS i LDP šta zameraju vladi, da li je to što ka EU ide brzo, i da se, ako je to u pitanju, pridruže DSS i dodao da iznose prazne kritike jer nemaju šta da zamere Vladi.


Dačić je rekao da u ekspozeu nije govorio o kandidatima pojedinačno ali da su priložene biografije svih kandidata i da svako u raspravi može da kaže šta o njima misli.


"Nisam pitao ni Tasovca ni Udovičića za glasanje"

"Možda u nekim diskusijama izražavate i bes sto su neki prihvatili kandidaturu. Ja nisam pitao Tasovca ni za koga je glasao, ni za koga će da glasa, ni Vanju Udovičića", rekao je Dačić.


Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić rekao je da mlađim poslanicima nije zanimljivo da slušaju o prošlosti i da u parlamentu gledaju crno-beli film.


"Okrenimo se budućnosti Srbije jer o prošlosti možemo da pričamo šta hoćemo, prošlost da promenimo ne možemo, ali budućnost još možemo", rekao je Dačić.


Poslanik DS Dragan Šutanovac rekao je da u ekspozeu nema promena, da je prazan papir na kojem ne piše kakav je plan rešavanja krize, poreska reforma, kakav je program rešavanja krize.


"Hrabrost koju danas pokazujete uz podršku SNS niste imali pre dve tri godine. Nisam očekivao da ćete se baviti 2009. godinom, tada ste bili najjača politička figura u vladi", rekao je Šutanovac.


Poslanik DS Janko Veselinović rekao je da je smisljeno da se sednica održava u nevreme a da predsednik parlamenta premijeru dozoljava da se ponaša kao da je "rijatliti šou" jer vređa poslanike.

POVEZANE VESTI

Petak 30.08.2013. 21:17
On je rekao da obožava da bude u parlamentu jer je to najbolja institucija u Srbiji u kojoj nema laganja ... Auu...sad po jednu rakiju svi...
Petak 30.08.2013. 22:47
Tacno Ivice... Upisali ste se u knjigu izdajnika, da ce vas pokolenja po tome pamtiti... Zabio si glogov kolac SPS,,, Hvala...
Petak 30.08.2013. 23:10
...pogotovo, brisel,pristina bg dijalog:stvarati granicu izmedju sebiju i kosovo republk...istorija ce vam sudu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online