Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 27.08.2013.
13:03
Z. Marjanović - Vesti A

Šiptari ubili sina, država traži pare

U Osnovnom sudu u Čačku je počelo suđenje porodici Petković na kojem je Republičko javno tužilaštvo ostalo pri ranijoj tužbi po kojoj se od porodice Petković - oca Ljubomira (80), majke Sinđe (77), sestara Sonje i Zvezdane i brata Aleksandra traži da vrate novac u iznosu od 4,2 miliona dinara dobijenih na ime pogibije njihovog sina i brata Čedomira Petkovića, policajca kojeg su ubili pripadnici OVK 17. aprila 1999. godine.

Ogorčeni i očajni: Ljubomir, Sinđa i sestra Sonja
 

Petkovići su, kako tvrde, tužbu za nadoknadu štete za smrt sina i brata podneli 2008. godine u zakonskom roku. Nakon toga, Opštinski sud u Čačku je presudio u njihovu korist, što je potvrđeno i presudom Okružnog suda u Čačku nakon čega su Petkovići, inače izbeglice iz Male Kruše na Kosovu i Metohiji, dobili novac od kojeg su se i skućili u selu Loznica kod Čačka.

Ljubomir Petković

Međutim, taman kada su rane za nastradalim sinom i bratom počele da zaceljuju Vrhovni kasacioni sud je uvažio žalbu Republičkog javnog pravobranilaštva i preinačio presudu Okružnog suda u Čačku, čime je porodici Petković zapravo sipana so u ljutu ranu za sinom i bratom.


Sudije su, dakle, našle da su obaveze države prema porodici poginulog policajca Čedomira zastarele, zbog čega Republičko javno pravobranilaštvo od Petkovića traži da vrati novac.

- Ne shvatam državu u kojoj smrt može da zastari. Novac, sve i da presuda bude u korist te države za koju je moj brat poginuo, nemamo da vratimo jer smo izbeglice i sav novac je potrošen kako bismo stvorili bilo kakve uslove za život.

Kobna mina terorista

Čedomir Petković je kao pripadnik policijskih snaga u Prizrenu nastradao na putu Prizren-Vrbica kada je policijski džip naleteo na prtivtenkovsku minu koju su na putu postavili pripadnici OVK.


Tom prilikom smrtno je nastradao jedan pripadnik policije, a Čedomir je teško ranjen. Nakon ranjavanja, prebačen je u Vojnu bolnicu u Nišu, a zatim na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Na kraju, ne dolazeći svesti, Čedomir je preminuo u specijalizovanoj bolnici u Slankamenu, a sahranjen je u Lapovu gde mu danas žive supruga i dva sina.

Ovo je bruka i sramota za Srbiju. Nakon pisanja novina, iz kabineta predsednika Tomislava Nikolića nam je obećano da će se naći rešenje za naš problem i tada smo mislili da je time sve završeno. Međutim, eto, opet smo na sudu i opet moramo da preživljavamo ono što smo jednom jedva preživeli - očajna je Čedomirova sestra Sonja.


Ona dodaje da im ništa drugo ne preostaje nego da ponovo pokušaju da nekako dođu do predsednikovog kabineta i da mu lično iznesu sa kakvim se problemima suočava ova porodica.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.08.2013. 14:03
Pa ovo je potpuno necuveno tako nesto se ne desava nigde u svetu kad je trebao da se bori protiv siptarskih okupatora onda je bio dobar i za svoju zemlju dao svoj mladi zivot sto se nikakvim parama nemoze platiti i kad su mu roditelji dobili malo novaca da bi se malo skucili sad im nekakav zakon koji ne postoji treba otet nazad ovo je stvarno nesvatljivo oooooooo Srbijo majko sta si docekala da svakakva bagra tobom titra kao sa j....a sacuvaj boze
Utorak 27.08.2013. 13:36
Дали сте наше паре, дакле паре остају! Само ми није јасно докле ће наше паре да буду код вас! Надам се не још дуго!
Utorak 27.08.2013. 17:31
Ovakvu bruku i sramotu mogu da prirede samo nase nove vlasti. Mada, ruku na srce, i nas Laza Lazarevic je davno napisao i danas aktuelnu pripovetku "Sve ce to narod pozlatiti". Makar i u malom broju Naroda saosecajnog je bilo. Dans se takvi ljudi mogu na prstima ruke da izbroje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online