Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 24.08.2013.
11:03
Beta A

"Vlast vlada trikovima"

Sociolog Zagorka Golubović izjavila je da rekonstrukcija Vlade neće doneti ništa dobro Srbiji i da sadašnja vlast ne može izvući zemlju iz škripca u kom se nalazi, jer "vlada" isključivo agresivnom propagadom i trikovima.

Zagorka Golubović: Sve sami trikovi
 

"Ne očekujem da će ova vlada uspeti da nas izvede iz škripca u koji sve više i više upadamo i sve manje i manje imamo demokratska obeležja", rekla je Zagorka Golubović.

Komentarišući rekonstrukciju Vlade i najavu dolaska stranih stručnjaka kao savetnika, ona je rekla da ideja da bivši direktor MMF-a Dominik Stros-Kan bude savetnik nije samo glupa i smešna, nego i žalosna.

"On je izgubio važna mesta zbog svog ponašanja i sebe diskreditovao, a mi hoćemo njega da dovedemo da nama pomogne", rekla je ona i dodala da je za nju ideja da Stros-Kan savetuje vlast dokaz da "ova vlada takozvanom rekonstrukcijom može da napravi samo još gore stvari".

Ona je ocenila da "sadašnja vlast 'vlada' isključivo agresivnom propagandom" - propagandom o progonu tajkuna, ispravljanju grešaka privatizacije i rastu privrede.

Zagorka Golubović kaže da se tajkuni i dalje nesmetano umnožavaju i da je o progonu tajkuna samo verbalno reč, a da stvarno nema reči ni o progonu, ni o kažnjavanju.

"Najveći trik kojim je ova vlast osvojila građane je obećanje da će ispraviti greške privatizacije", rekla je Zagorka Golubović i dodala da vlast ne samo da to nije učinila, već nastavlja da radi na privatizaciji preduzeća koja su se izborila tokom vremena da ne podlegnu katastrofalnim rezultatima pogrešne privatizacije.

Ona je kao primer navela zrenjaninsku Jugoremediju koja se godinama, posle neuspešne privatizacije, borila da ostane u vlasništvu radnika, a sada je ova vlada uspela da to poništi i da tzv. boljom privatizacijom nastavi da uništva tu firmu.

"Toliko se bučno govori da će se greške privatizacije ispraviti a efekat je da su svi uhapšeni koji su prokazani kao vinovnici te pogrešne privatizacije pušteni da se brane sa slobode, uključujući i Miroslava Miškovića", rekla je Zagorka Golubović i dodala da veruje da će oni proći kao ljudi koji nemaju krivice.

"Vlast je obećala da će ispraviti pogrešnu privatizaciju, a ispod žita se pokazuje da ta partokratska vlada prisvaja i društvena i državna preduzeća na jedan veoma agresivan, arogantan način, tvrdeći da je to najbolji način da država da bolje rezultate", rekla je ona.

Vlast stalno govori da će unaprediti privredu, a u stvarnosti je, kako je rekla, sve veći broj ugašenih preduzeća ili preduzeća u stečaju koja će biti ugašena, a samim tim uvećava se broj nezaposlenih i onih koji ostaju bez sredstva za život.

Zagorka Golubović je navela da je obrazovanje jedna od najslabijih tačaka ne samo ove vlade, nego i svih bivših vlada, kao i da su uvek za ministre prosvete birani "najslabiji ljudi". Za školski sistem je rekla da je ispod nivoa školstva iz 80-ih godina.

"Sadašnja vlada je obesmislila ili ide sve više ka obesmišljvanja demokratskih ciljeva, demokratskih oblika postojanja, naročito kada je reč o kulturi, ali i o ekonomiji i u nekim stvarima ispod Miloševićevog sistem", kazala je Zagorka Golubović.

POVEZANE VESTI

Subota 24.08.2013. 11:51
Ova izdajnicka vlada je najgora i na dobrom je putu da slomi vrat Srbiji.
Subota 24.08.2013. 18:07
Gospodja je u pravu 100%, ali ne treba biti sociolog da se uvidi da ova vlada ne samo da nije sposobna, već i ugrožavajuća za Srbiju !
Subota 24.08.2013. 18:27
Nije u pitanju vlast u pitanju je sistem.Kapitalizam ,a naročito liberalni nije nikad i nigdje donio nikome osim maloj grupi ništa dobro.Srušite liberalni kapitalizam i u Ustav čvrsto stavite socijalizam i pravo čovjeka da ne bude stoka kaitaliste pa da vas pitam jel tu rešenje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online