Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.08.2013.
21:47
Beta A

Vučić: Ako može Mančester junajted, mogu i Partizan i Zvezda

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u domaćem sportu morati da budu sprovedene reforme i dodao da niko ne može da ga ubedi da Partizan i Crvena zvezda ne mogu da budu uspešni ako budu privatizovani.

Huk igrača sa leve strane: "Javi se, Aco!" Poklič zdesna: "Javi se, Mančester!"
 


"Niko ne može da me ubedi da Zvezda i Partizan ne mogu da budu uspešni ako budu privatizovani, a Mančester junajted može. A čini mi se da je Mančester junajted malo uspešniji nego svi naši klubovi. Malo uspešniji", rekao je Vučić u Skupštini Srbije.


Hoće da odlučuju, neće da odgovaraju

Vučić je rekao da mnogi u sportu žele da i dalje odlučuju ali da ne žele da odgovaraju, u nadi da će svake godine dobiti po deset ili 15 miliona evra, ali da to nije moguće jer neko taj novac mora da obezbedi.


On je najavio da će uskoro biti rešen i problem finansiranja Radiotelevizije Vojvodine, čiji zaposleni nisu primili plate od maja, i da će biti očuvani manjinski servisi, ali se usprotivio ideji da se dalje formiraju lokalni javni servisi jer bi se to pretvorilo u veličanje lokalnih funkcionera i gradonačelnika i ruženja njihovih političkih protivnika.


"A što to (pitanje RTV-a) niste rešavali kada ste vi to držali pod kontrolom? Bilo vam je važno da vaša slika bude što lepša a naša što ružnija, a kada je doteralo cara do duvara, onda to treba da rešava neki tamo Vučić i drugi, ili ćemo da demonstriramo protiv njih", rekao je Vučić.


Vučić je ponovio da Srbija danas, posle godinu dana rada Vlade, ima neuporedivo bolju političku i pravnu poziciju i da je poštovani član međunarodne zajednice, a da sarađuje i sa zemljama zapadne civilizacije i sa Rusijom i sa Kinom.


Smanjenje subvencija za ubice Srbije

On je ponovio da Vlada Srbije neće prodati Telekom, naročito ako ne postigne značajno veću cenu i ako nema plan na šta bi potrošila taj novac, i dodao da će biti značajno smanjene subvencije za Železnice i ostale slične kompanije.


"Jat je gubio 38 miliona evra. Je l’ neko bio zadovoljan uslugom? Pa, nije. Napravili smo nešto novo, što za 12 meseci treba da donese profit od 30 miliona. E, sad, to nije dobro što 300 ljudi treba da ode. a njih nekoliko desetina neće da radi testove za engleski. Ako neko hoće da radi u jednoj od najuspešnijih kompanija, onda mora da zna engleski i da prođe još neke testove. Prošlo je vreme da neko ne želi da se usavršava zato što je pre 40 godina stekao diplomu", rekao je Vučić.

Vučić je optužio pojedine predstavnike opozicije da su "kao najgori ksenofobi" napadali ideju da u rekonstruisanu Vladu uđu stranci ili građani Srbije koji žive i rade u inostranstvu.


"Šta god da uradite i kako god da uradite neće biti dobro", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 30.08.2013. 22:04
Sve sto uradi i ne uradi ova izdajnicka vlada je na stetu Srbije !
Petak 30.08.2013. 23:17
Ако овај прстоспојени патетични љигавац реформише Звезду и Партизан као што је реформисао државу,има да играју Трећу лигу-запад.
Subota 31.08.2013. 01:01
U doba kada lopovi nisu znali sta da rade sa pokradenim pa nisu puno ni krali ni trosili CZ je bila prvak svijeta tj postizala najvece uspjehe bez privarizacije. Po mome moze i sada kad bi se samo kraduckalo po malo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online