Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 22.08.2013.
13:36
Vestionline, telegraf.rs A

Sandžak pres objavio slike mrtvih šehida koji pozivaju na džihad

Ovako nešto samo u Srbiji može da se dogodi! Portal Sandžak pres objavio fotografije ubijenih “Alahovih ratnika” i pozvao da se obrati pažnja na njihov osmeh! Uznemirujuće slike preuzete sa sajta čija je centralna tema džihad. Da li je poruka ovih fotografija: Lepo je biti "Alahov ratnik" i ubijati sve koji nisu muslimani? Ili možda: Na samrti ćete stvarno videti 77 devica koje vas čekaju s one strane.

Na sajtu Sandžak presa objavljeno je više od deset fotografija ubijenih šehida (poginulih za veru) pod naslovom: “Pogledajte osmehe šehida u Siriji“! Izuzetno uznemirujuće fotografije koje je objavio ovaj mediji iz Sandžaka propraćene su komentarima: “Ko bi rekao da je mrtav?” i “Najlepši osmesi”. Osim slika i komentara korisnika, nije napisana nijedna rečenica koja bi objasnila ovakvu kolekciju šehida na jednom mestu.

Šta je šehid?

Šehid je religiozni termin u islamu koji doslovno znači žrtva. To je titula koja se daje muslimanima nakon smrti ukoliko umru ispunjavajući religijske zapovedi ili tokom rata za veru. 

Slike su, inače, preuzete sa sajta Put vjernika, čija je centralna tema upravo džihad! Po muslimanskom verovanju, onaj ko umre za Alaha, ide u dženet (raj), gde ga čeka 77 devica.

Prema rečima Adema Zilkića, reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, za svaku osudu je pokazivati slike ubistva, ali ipak ne postoji bojazan da bi takve slike mogle da izazovu muslimane u Novom Pazaru na nemire.

- Takve slike šalju ružnu poruku, razvijaju negativnu poruku. U godini koja je jako teška za muslimane širom sveta pokazivati takve slike može samo da izazove bes, ali ne verujem da bi to moglo da dovede do pobune – kaže Zilkić.

Neki od komentara posetilaca Sandžak presa:

1. “Da im Alah podari dženet”

2. “Muslimani znaju zašto žive i umiru, dok drugi to nemaju i ne znaju”

3. ”Nevernici nikad to neće moći shvatiti – muslimanu verniku koji se bori na Alahovom putu smrt je draža nego tebi život”.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.08.2013. 13:46
Nesto mi nije bas jasno?! Ako se Shitheads sehidi bore protiv nemuslimana za alaha,ondak protiv koga se bore u Siriji kad je Sirija 99% muslimanska zemlja.Inace svakom muslimamu fanatiku zelim sto brzi odlazak u dzenet.
Četvrtak 22.08.2013. 16:11
Sta vredi sto ce vidjeti 77 djevica,kad nemoze da se digne,one ce i dalje ostati djevice
Četvrtak 22.08.2013. 14:18
само да оваквих сличица буде што више...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online