Četvrtak 22.08.2013.
13:36
Vestionline, telegraf.rs

Sandžak pres objavio slike mrtvih šehida koji pozivaju na džihad

Na sajtu Sandžak presa objavljeno je više od deset fotografija ubijenih šehida (poginulih za veru) pod naslovom: “Pogledajte osmehe šehida u Siriji“! Izuzetno uznemirujuće fotografije koje je objavio ovaj mediji iz Sandžaka propraćene su komentarima: “Ko bi rekao da je mrtav?” i “Najlepši osmesi”. Osim slika i komentara korisnika, nije napisana nijedna rečenica koja bi objasnila ovakvu kolekciju šehida na jednom mestu.

Šta je šehid?

Šehid je religiozni termin u islamu koji doslovno znači žrtva. To je titula koja se daje muslimanima nakon smrti ukoliko umru ispunjavajući religijske zapovedi ili tokom rata za veru. 

Slike su, inače, preuzete sa sajta Put vjernika, čija je centralna tema upravo džihad! Po muslimanskom verovanju, onaj ko umre za Alaha, ide u dženet (raj), gde ga čeka 77 devica.

Prema rečima Adema Zilkića, reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, za svaku osudu je pokazivati slike ubistva, ali ipak ne postoji bojazan da bi takve slike mogle da izazovu muslimane u Novom Pazaru na nemire.

- Takve slike šalju ružnu poruku, razvijaju negativnu poruku. U godini koja je jako teška za muslimane širom sveta pokazivati takve slike može samo da izazove bes, ali ne verujem da bi to moglo da dovede do pobune – kaže Zilkić.

Neki od komentara posetilaca Sandžak presa:

1. “Da im Alah podari dženet”

2. “Muslimani znaju zašto žive i umiru, dok drugi to nemaju i ne znaju”

3. ”Nevernici nikad to neće moći shvatiti – muslimanu verniku koji se bori na Alahovom putu smrt je draža nego tebi život”.

2024 © - Vesti online