Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 22.08.2013.
12:48
telegraf.rs A

Mihajlović spaja energetiku i rudarstvo, Bačeviću životna sredina

Definitivno je dogovoreno da u rekonstrukciji Vlade Srbije dođe do odvajanja resora iz pojedinih ministarstava i pripajanja drugima, pa će tako biti formirano novo ministarstvo energetike i rudarstva na čelu sa Zoranom Mihajlović, dok će Ministarstvo prirodnih resursa Milana Bačevića dobiti i brigu o životnoj sredini, saznaju beogradski mediji.

Rekonstrukcijom Vlade iz postojećeg Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine biće odvojena zaduženja o životnoj sredini, a pridodat sektor rudarstva, te će Srbija dobiti novo Ministarstvo energetike i rudarstva na čijem čelu će biti Mihajlovićeva, piše ''Telegraf.rs''.

Zorana Mihajlović i Milan Bačević

Milan Bačević će preuzeti rukovođenje novim Ministarstvom životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja.

''Aleksandar Vučić i Ivica Dačić blizu su dogovora da se rudarstvo i energetika spoje u jedno ministarstvo kojim će upravljati Zorana Mihajlović, ali spajanje ova dva sektora ne znači da će Milan Bačević ostati bez ministarstva, naprotiv. On će dalje voditi ministarstvo životne sredine'', izjavio je za taj portal dobro obavešteni sagovornik blizak vrhu SNS-a.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže za ''Telegraf'' da još uvek nije obaveštena o prekomponovanju ministarstava i spajanja energetike i rudarstva u jedno ministarstvo.

''Još uvek ne znam da li će u rekonstrukciji Vlade doći do spajanja resora energetike i rudarstva u jedno ministarstvo, ali ako bismo govorili o podizanju efikasnosti u tim segmentima, što je i konačni cilj rekonstrukcije, da se u svim segmentima društva postignu visoki ciljevi, onda bi spajanje ta dva sektora bila skroz logična i normalna stvar'', kaže Zorana Mihajlović.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je ranije da su neophodne promene u organizaciji unutar Vlade i tada najavio mogućnost spajanja energetike i rudarstva.

''Nije nemoguće i nije nelogično da dođe do spajanja energetike i rudarstva, ali postoje i druge varijante i mogućnosti'', rekao je Bačević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.08.2013. 13:25
Kakva ironija da čovek koji je bio spreman da zbog eksploatacije nikla uništi hiljade kvadratnih kilometara životne sredine u Srbiji sada dobije ministarstvo životne sredine!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online