Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.03.2010.
14:59
Tanjug A

DS: Nismo uskraćivali pomoć Zaječaru

Demokratska stranka oštro je reagovala povodom današnje izjave gradonačelnika Zaječara Boška Ničića u kojoj je zamenika predsednika te stranke Dušana Petrovića optužio da je pokušao da spreči odluku o upućivanju pomoći za poplavljena područja u tom kraju.

"U maniru političara sa potpunim nedostatkom odgovornosti Ničić u emisiji sam naveo da nema nikakve dokaze za svoje tvrdnje i da bi ih teško dokazao na sudu", navedeno je u saopštenju DS-a.

Ničić: Petrović je stalno imao nešto protiv mene

 

"Radi se o čoveku koji stalno ima nešto protiv mene, zameniku vodeće stranke na vlasti", rekao je Ničić, ali nije hteo da kaže ko je u pitanju " jer nema svedoka".
Na primedbu i insistiranje novinara da Ničić govori o DS-u i Petroviću, Ničić je dodao da Petrović "već pet godina najavljuje svojim opštinskim odborima kako je još malo ostalo do toga da se uhapsi Boško Ničić kriminalac, da sa njim ne može da sarađuje".
"On je, po mojim saznanjima, pokušao da spreči tu pomoć, ali Petrović posle ovoga može da me tuži, teško da ću na sudu dokazati ove tvrdnje", naglasio je Ničić, napominjujući da je "preovladao razum u vladi i odluka da Zaječaru treba pomoć".


Ničić je u emisiji "Kažiprst" Televizije B92 rekao da je Petrović pokušao da spreči pomoć koju je vlada namenila Zaječaru, ali da je na kraju prevladao razum u vladi i da je pomoć stigla.


DS je ocenila da je zabrinjavajuće da u trenutku kada su građani Zaječara i Timočke krajine direktno ugroženi, gradonačelnik koji snosi deo odgovornosti za saniranje stanja u poplavljenim područjima, prebacuje odgovornost na druge, "služi se neistinama i obmanjuje javnost".


"Stiče se utisak da je za Ničićeve političke nastupe važniji podatak da je u susednom Negotinu u toku predizborna kampanja, nego teško stanje izazvano poplavama", istaknuto je u saopštenju.


DS ukazuje da je nesreća koja je izazvana poplavama očigledno poslužila Ničiću da, zbog činjenice da gubi podršku u biračkom telu u Negotinu, pokuša da okrene građane protiv DS-a.


Ničić je u "Kažiprstu" rekao da je pomoć za poplavljena područja u Zaječaru "na kraju izglasana, ali ju je (Petrović) na dva, tri dana zaustavio, jer je smatrao da je mnogo da se Zaječaru da 20 miliona".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online