Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.05.2014.
22:19
Beta A

DS se žali: Nismo stigli da pitamo zbog premijera

Poslanici Demokratske stranke (DS) danas nisu mogli da postave pitanja o ponašanju državanih organa u poplavama jer je premijer Aleksandar Vučić predugo govorio, rekao je poslanik DS Borislav Stefanovih.

Premijer je predugo govorio: Borislav Stefanović
 

"Nažalost, očigledno je da je predsednica Skupštine odlučila da prekrši Poslovnik time što je dozvolila predsedniku Vlade da odgovara duže od pet minuta što je on iskoristio da 'pojede vreme' koje je bilo predviđeno za raspravu. Zato predstavnici opozicije nisu ni stigli da dođu na red da postave pitanja", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu nakon završetka tročasovnog dela sednice na kojoj su predstavnici vlade odgovarali na pitanja poslanika.

On je kazao da je današnja sednica bila "očigledan primer žalosnog odnosa vladajućeg režima, ne samo prema opoziciji nego i prema Poslovniku i prema interesima građana".

"Građani su nam dali veliki broj pitanja sa željom da ih na ovoj sednici postavimo Vladi vezano za katastrofalne poplave i ponašanje državnih organa u tim poplavama. Mi ćemo svoje pravo zadržati za posebnu sednicu Skupštinu koju smo tražili i koju moraju da odobre. Drago nam je da je premijer to prihvatio", kazao je Stefanović.

On je rekao da će DS sačuvati za predsednika Vlade i druge nadležne ta pitanja vezana za vrlo lošu organizaciju, za vrlo loše reagovanje u katastrofičnoj situaciju, sa jako puno pogrešnih poteza, za stvari koje su potpuno neobjašnjive.

"To se videlo i danas na skupštini jer očigledno da je premijer navikao da odgovara samo na pitanja koja su otprilike: 'Kako ste uspeli tako veličanstveno da odreagujete?'. Mi smo imali neka druga pitanja. Prvo bismo pitali zašto se Obrenovac nije evakusao na vreme, ko je za to konkretno odgovaran", naveo je Stefanović.

On je kazao i da je pitanje zašto gradonačelnik Beograda Siniša Mali sklanja svoju izjavu sa sajta oko toga da Obrenovčani ostanu kod kuće kada je već odavno trebalo da izađu iz kuća.

"Postavlja se pitanje da li gospodin Mali i dalje treba da je gradonačelnik posle takvog gafa? Da li Goran Vesić treba da ostane na mestu gradskog menadžera kada je rekao da su ljudi koji su isterani zbog poplave iz kuća u hotelu na Slaviji napravili štetu od 100.000 evra, a hotel to demantovao pa su ih preneli u Krnjaču", naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.05.2014. 23:28
Стефановићу колико те плаћају Амери .Почео си да потписујеш Бриселски споразум а Дачић и Вучић настављају.ДС је била 12 година на власт и сва предузећа је продала,народ је остао без посла.Политичари ДС су се обогатили а народ гладан и бос.ДС је уништила Србију.ДС је увела лажну демократију.ДС ради за Вашингтон .
Petak 30.05.2014. 07:22
Zasto ovaj lik ima jos uvek pravo govora? Malo su gluposti rekli i uradili za 12 godina pa bi jos malo da lazu, petljaju, prevare, otmu, izdaju itd.
Petak 30.05.2014. 09:17
Pre petog oktobra naci-skinhed, pevač benda prikladnog naziva "Generacija bez budućnosti," Borko je najavio ove poplave mnogo pre nego što su i počele, samom činjenicom da je mulj poput njega ovoliko viskoko isplivao u politici. Zaista je sramota da se u bilo kom kontekstu javljaju ovi petooktobarski upropastitelji države. Kakvo god mišljenje imali o vlasti (a savršene vlasti nikada nema), potpuno je jasno da Srbija zaslužuje bolju opoziciju od ovih koji (čak i da su im prigovori na mestu) nemaju nikakav legitimitet da bilo šta prigovaraju nakon više od decenije bahate osionosti i arogantne nesposobnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online