Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.08.2013.
13:35
Beta A

"Korupcija u prosveti? Počnite od kupljenih diploma npr. Nikolićeve"

Petnaest dana pred početak školske godine, Srbija nema ministra prosvete. Najavljena je i borba protiv korupcije u školstvu, a Demokratska stranka smatra da se mora početi od političara koji su kupili diplome.

Ako ponište Nikolićevu diplomu, znači da su rešili da reformišu sistem vrednosti u Srbiji
 

- SPS nas ubeđuje da prosveta odlično funkcioniše i bez ministra, a umesto novih programa koji bi popravili uslove za rad i deci i profesorima, SNS najavljuje  hapšenja u prosveti zbog korupcije i lažnih diploma, navela je DS.

Kako je navedeno, "ukoliko borba protiv korupcije u prosveti ne počne od (predsednika Srbije) Tomislava Nikolića i vodećih kadrova SNS-a i SPS-a koji s kupljenim diplomama vode državu, ta borba neće imati nikakvog smisla". DS je najavio da bi u slučaju da borba protiv korupcije počne od političara koji su kupili diplome vladajuće stranke imale njenu podršku.

- Ako Aleksandar Vučić poništi diplomu Tomislavu Nikoliću i primora ga da zbog te diplome podnese ostavku na mesto predsednika Srbije, biće to stvar koja fundamentalno i za sva vremena reformiše čitav sistem vrednosti u Srbiji. I u tome će imati našu apsolutnu podršku. Ali, iskreno se plašimo da do toga neće doći, ukazale su demokrate.

Kako je navedeno, uprkos najavljenoj borbi protiv korupcije u prosveti "Tomislav Nikolić će i dalje biti master, Ivica Tončev će i dalje biti londonski diplomac, a Železnicu i Kolubaru vodiće ljudi koji su diplome kupili kao pedesetogodišnjaci".

DS je naveo da će "sve diplome u Srbiji biti validne i pošteno stečene dok su Tomislav Nikolić i ovakvi stručnjaci na vlasti", a da će najavljena borba protiv korupcije biti samo farsa i da će služiti za progon neistomišljenika.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.08.2013. 14:52
A dr Šapić? Trebalo bi da pogledate i u svoje dvorište.
Sreda 14.08.2013. 15:26
Svi koji imaju nameru da odlučuju o državi i da rade u njenim organima,počev od narodnih poslanika i odbornika,pa preko ministara,načelnika,predsednika,savetnika i direktora javnih preduzeća i fondova,moraju imati samo diplome od državnih škola i fakulteta. Strane diplome su punovažne,samo ako su sa poznatih i priznatih svetskih fakulteta. Na taj način ove diplome kod Gige pod šupu,ala Toma Prepodobni,Nebojša dr.Stefanović,Šapić dr. Gangula,služile bi samo za određenu namenu,u nedostatku papira. Ovim diplomama i stečenim znanjem,njihovi nosioci bi bili avangarda podsticanja privrede i privatnog biznisa,umesto što čeme na državnim jaslama.
Sreda 14.08.2013. 18:42
Bravo, ko god se usudio to da kaže, alal mu vera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online