Sreda 14.08.2013.
13:35
Beta

"Korupcija u prosveti? Počnite od kupljenih diploma npr. Nikolićeve"

Ako ponište Nikolićevu diplomu, znači da su rešili da reformišu sistem vrednosti u Srbiji
 

- SPS nas ubeđuje da prosveta odlično funkcioniše i bez ministra, a umesto novih programa koji bi popravili uslove za rad i deci i profesorima, SNS najavljuje  hapšenja u prosveti zbog korupcije i lažnih diploma, navela je DS.

Kako je navedeno, "ukoliko borba protiv korupcije u prosveti ne počne od (predsednika Srbije) Tomislava Nikolića i vodećih kadrova SNS-a i SPS-a koji s kupljenim diplomama vode državu, ta borba neće imati nikakvog smisla". DS je najavio da bi u slučaju da borba protiv korupcije počne od političara koji su kupili diplome vladajuće stranke imale njenu podršku.

- Ako Aleksandar Vučić poništi diplomu Tomislavu Nikoliću i primora ga da zbog te diplome podnese ostavku na mesto predsednika Srbije, biće to stvar koja fundamentalno i za sva vremena reformiše čitav sistem vrednosti u Srbiji. I u tome će imati našu apsolutnu podršku. Ali, iskreno se plašimo da do toga neće doći, ukazale su demokrate.

Kako je navedeno, uprkos najavljenoj borbi protiv korupcije u prosveti "Tomislav Nikolić će i dalje biti master, Ivica Tončev će i dalje biti londonski diplomac, a Železnicu i Kolubaru vodiće ljudi koji su diplome kupili kao pedesetogodišnjaci".

DS je naveo da će "sve diplome u Srbiji biti validne i pošteno stečene dok su Tomislav Nikolić i ovakvi stručnjaci na vlasti", a da će najavljena borba protiv korupcije biti samo farsa i da će služiti za progon neistomišljenika.

2024 © - Vesti online