Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.08.2013.
13:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Fotelja na Megatrendu važnija od one u Vladi

"Ne mogu da prihvatim resor prosvete u Vladi Srbije, ali ću rado savetovati budućeg ministra. Funkcija mi ništa ne znači, na fakultetima u Srbiji i inostranstvu sam proveo 38 godina. Mogu dosta da pomognem, ali nema dovoljno vremena", kaže za "Vesti" Mića Jovanović, osnivač i vlasnik Univerziteta Megatrend.

Mića Jovanović: Ne mogu da budem ministar, od mene se puno očekuje na mom univerzitetu
 

Govori se da ćete biti novi ministar prosvete?

- Na odmoru sam i ovu informaciju sam noćas, ako verujete, prvi put pročitao u vestima na internetu.

Znači, niko od zvaničnika nije vas kontaktirao s ovakvim predlogom.

- Nije. Žao mi je što je s čela resora prosvete smenjen Žarko Obradović jer smatram da je dobro radio svoj posao. Mene niko nije zvao, ali sam planirao da kontaktiram premijera Ivicu Dačića i predložim mu imena ljudi za koje mislim da bi mogli odgovorno da rade ovaj posao.

Prezimenjaka za ministra

Koga ste premijeru hteli da predložite za novog ministra prosvete?
- Moj apsolutni favorit je profesor Tomislav Jovanović jer ima ogromno iskustvo i nema mrlju u biografiji. Dvanaest godina je bio prodekan na Medicinskom fakultetu u Beogradu, fiziolog je svetskog glasa. Zatim, Branko Kovačević koji je bio rektor Univerziteta u Beogradu, a dobro mišljenje imam i o Srećku Milačiću, rektoru Prištinskog univerziteta. Najviše bih voleo da funkciju ministra prosvete obavlja Jovanović.

Mislite da bi i vaše iskustvo bilo od koristi?

- Mogao bih puno da uradim, ali bi to značilo da moram da zapostavim ili napustim posao na Megatrendu, što nikako ne želim.

Znači, nećete prihvatiti funkciju ministra u Vladi?

- Ne mogu, od mene se puno očekuje na mom univerzitetu. Do sada sam uvek bio spreman da pomognem, pa ću to činiti i u buduće.

Da li to znači da ćete prihvatiti neku drugu funkciju, recimo savetnika ministra?

- Ne moram zvanično imati funkciju, meni to ne treba. Ali hoću da pomognem reformi našeg obrazovanja. Meni je to životni put i opredeljenje, pa ću biti srećan ako mogu da doprinesem. Uostalom, ukoliko bih prihvatio funkciju ministra, verovatno bih bio i u sukobu interesa.

Osim profesionalnog iskustva, pominje se da ste vi idealna kombinacija jer ste član SPS, a odlično sarađujete i sa naprednjacima?

- Nemam razloga da ne sarađujem. Ne kažem da ne bih dobro obavljao posao ministra, ali su okolnosti takve da nikako ne želim da moj sadašnji posao trpi. Uložio sam u rad na fakultetima u zemlji i inostranstvu 38 godina sam, napravio sam i prvi privatni univerzitet u Srbiji, i to je i dalje moj prioritet.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online