Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.08.2013.
13:38
Beta A

Javna preduća isplatila građanima milionske odštete

Pojedina javna preduzeća isplatila su u poslednjih godinu dana milionske odštete građanima zbog pretrpljene štete, receno je agenciji Beta u tim preduzećima.

Foto: Ilustracija
 

Beogradski vodovod i kanalizacija je u poslednjih godinu dana dobio 78 zahteva za nadoknadu štete, a najveći pojedinačni isplaćeni iznos u tom periodu bio je 2,2 miliona dinara, rečeno je u tom preduzeću.

Iznos od 2.246.861 dinara isplaćen je jer je zbog kvara na uličnoj vodovodnoj cevi poplavljen poslovni prostor i uništen celokupan inventar jedne firme, kazali su agenciji Beta u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.

Najmanja šteta u poslednjih godinu dana, odnosno od jula 2012. do jula ove godine, bila je 6.000 dinara i isplaćena je takođe zbog kvara na uličnoj vodovodnoj mreži.

U tom preduzeću su naveli da se najveći broj zahteva za nadoknadu štete odnosio na takozvanu malu materijalnu štetu. Zahtev za odštetu, kako su naveli u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, podnosi se Komisiji za procenu štete.

Kako su naveli u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji, po izjašnjavanju nadležnog rejona o opravdanosti odštetnog zahteva, Komisija obavlja uviđaj na licu mesta, konstatuje šta je oštećeno, vrši procenu zavisno od vrste štete i daje predlog odluke o
odštetnom zahtevu generalnom direktoru ili Nadzornom odboru, u zavisnosti od iznosa koji treba da isplati.

Beograd put je u odnosu na Beogradski vodovod i kanalizaciju imao tri puta više zahteva za naknadu stete, ukupno 249. Najveća isplaćena odšteta od juna 2012. do juna ove godine bila je 369.471 dinar, dok je u istom periodu najmanja isplaćena suma 2.227
dinara.

Nadoknada štete, kako su rekli agenciji Beta u Beograd putu, može se zatražiti zbog oštećenja vozila ili povrede putnika, a oštećeni uz zahtev za nadoknadu štete prilaže fotokopiju Zapisnika MUP-a o uviđaju saobraćajne nezgode, fotokopije vozačke i saobraćajne dozvole, kao i lične karte i fotokopiju Zapisnika o proceni štete
osiguravajućeg društva.

Ta dokumentacija se šalje na adresu JKP "Beograd put", Nušićeva 21, a o zahtevima odlučuje komisija za naknadu štete. Kako su naveli u Beograd putu, zahtev se može poslati poštom ili doneti lično, a detaljnija uputstva o postupku naknade štete i
potrebni obrasci mogu se naći na sajtu tog preduzeća.

Sreda 07.08.2013. 13:44
а колик ја могу да добијем када ми се 2- 3 пута годишње излије канализациона вода у дворишту ?
Sreda 07.08.2013. 17:22
Uh a ja na brzinu procitah ,,Javna Kuca,, ... hehehe....rekoh gde je to da i ja odem.....hehehe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online