Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 03.08.2013.
19:48
Beta A

RFZO: Tužilaštvo da reaguje na pisanja da pljačkamo narod

Generalni direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić zatražio je danas da tužilaštvo reaguje i ispita navode pojedinih medija da uvođenje elektronskih zdravstvenih knjižica predstavlja "pljačku građana".

"Insinuacije da se radi o pljački građana brutalni su bezobrazluk, laž i kriminalni posao. Ubuduće ćemo morati da tužimo i pokrećemo zahteve za razrešenja u Skupštini Srbije", rekao je Babić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bezobrazluk: Momčilo Babić

Povodom tvrdnji zaštitnika građana Saše Jankovića da uvođenje elektronskih knjižica nije zahtev EU, kao i da je njihova cena previsoka, Babić je rekao da to zaista nije uslov, ali da predstavlja "standard koji EU očekuje od svojih članica".

On je dodao da se Srbija obavezala na uvođenje ovih knjižica u odgovoru na pitanje 37 iz upitnika EU, gde je rečeno da se njihovo uvođenje planira u toku 2011. godine.

Generalni direktor RFZO-a je istakao da je Skupština pre dve godine usvojila zakon kojim se predviđa uvođenje elektronskih knjižica i da to plate zdravstveni osiguranici, tako da je zaštitnik građana mogao da reaguje tada.

"Nećemo tolerisati takozvane 'nezavisne institucije' koje se bave politikantstvom.

Tužilac treba da se pozabavi da li je ovde bilo namere krivičnog delovanja, a pisanja o tome da se radi o pljački ubuduće će nailaziti na najodlučnije odgovore RFZO-a", rekao je Babić.

On je kazao da RFZO vodi računa o socijalnom stanju građana i predložio da, ako je cena od 500 dinara prevelika, bude omogućeno da se ona plati na 20 rata od po 25 dinara. Babić je dodao da od tih 500 dinara 400 predstavlja cenu izdavanja, dok preostalih 100 dinara ide na izradu besplatnih kartica za socijalno najugroženije građane.

U RFZO takođe su kazali da će uvođenje 10.000 čitača elektronskih knjižica u zdravstvene ustanove koštati oko 60.000 evra.

POVEZANE VESTI

Subota 03.08.2013. 20:42
слушао сам ово говно бирократско малопре на у92... страшно... "чиповане књижице нису услов али представљају стандард еУ" ??? не приупита га она роксанда шта би са донацијом еУ која је србистану дата БАШ ЗА ОВО ?? Како то сад - морају да плате грађани, а паре стигле из еУ???? И како то говна воде рачуна о сопственим грађанима, а деца нам умиру као од "шале" ???? Ништа што је битно - роксанда не приупита ? ал'важно да је "закон донет" ??? мајку вам је*ем.... и нацисти су исто тако - све радили по "закону" ????
Nedelja 04.08.2013. 00:29
U EU u kojoj se nalazi i IT,elektronske zdravstvene knjizice su besplatne,koriste se u ljekarnama i prilikom putovanja u zemlje EU, osim elektronske najcesce se koristi sanitarna knjzica koja moze da bude kao list papira
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online