Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 01.08.2013.
04:44
Beta A

Valjevo: Odbornik pretio predsedniku Gradske skupštine

Nezavisni odbornik u Gradskoj skupštini Valjeva, Ljubomir Bradić rekao je da žali što je učestvovao u incidentu koji je u sredu doveo do prekida sednice. Sednicu je prekinuo predsednik gradskog parlamenta Mihailo Jokić (SNS), koji je rekao da se ne osećao bezbednim posle Bradićeve pretnje izrečene za govornicom da će "Jokića "naučiti pameti".

Foto - arhiva: Grb Valjeva

"Tražio sam reč nekoliko puta, ali je nisam dobio. Jokiću sam rekao da ću ga naučiti pameti kako se tumači poslovnik", rekao je večeras Bradić Agenciji Beta. Bradić je ostao pri tvrdnji da Jokić nije vodio sednicu u skladu s odredbama Skupštinskog poslovnika zbog čega su se često sukobljavali tokom zasedanja.

Mihailo Jokić je pozvao policiju u čijoj pratnji je napustio skupštinsku zgradu, pošto mu je prethodno pozlilo u njegovom kabinetu u koji je otišao pošto je izašao iz skupštinske sale za sednice.

Povod za prekid sednice bio je popodnevni zahtev odbornika SPS da se ponovo glasa za predlog rebalansa budžeta Gradske direkcije za izgradnju i uređenje Valjeva, koji tokom prepodnevnog zasedanja nije dobio potrebnu većinu.

Zahtev je obrazložen sumnjom u ishod glasanja, a Jokić je odbio zahtev za ponovno glasanje. Tada je Bradić izašao za govornicu iako nije dobio reč, a onda je došlo do njegovog verbalnog duela sa Jokićem.

Posle prekida, sednica nije nastavljena pošto nije bilo kvoruma od najmanje 26 odbornika. Nastavak je zakazan za 9. avgust. Koaliciju na vlasti u Valjevu čini 40 od ukupno 51 odbornika okupljenih oko SPS i SNS, dok je u opozicji 11 odbornika DS i LDP.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 06:47
Александра Вучића на седници ГОСНС отворио је низ веома интересантних питања за функционисање власти и државе. Кориситим прилику да дам своје мишљење на неке ставове из полиитчке „беседе“ првог потпредседника владе Србије и лидера СНС који се бори за реконструкцију владе, борбе против криминала и уређења Србије по европском моделу.Србијом владају моћне партијско-политичке олигархије али и моћни бизнисмени, финансијери владајућих партија, као и партијски одређени директори јавних предузећа монополиста у Србији.
Četvrtak 01.08.2013. 06:48
Ово је могући одговор на став првог потредседника Србије, лидера СНС, Александра Вучића који каже: “Први пут нашом земљом владају изабрани на изборима, а не тајкуни”. Ни једна партија и лидер нису имуни на финансијске, лобистичке и друге услуге моћних центара или “владара из сенке”. Србија није само Мирослав Мишковић као утицајни бизнисмен и финансијер политике и власти.Србија има још 100-тинак “малих“ Мишковића који су “у сенци” владајућих олигархија као пословни људи, банкари, менаџери јавних предузећа.
Četvrtak 01.08.2013. 06:50
Мишковић је само “врх” леденог брега моћних из клуба “Привредник” и других асоцијација или непознатих пореским органима и јавности, а познати политичарима у Србији. Мишковић није побеђен, он је само делимично поражен, и то указује његово дуго задржавање у притвору али и пуштање на слободу уз јемство. Дакле Мишковић није “непријатељ број један“, већ чист маркетиншки потез као што је и влада др Коштунице заједно са Динкићем протерала уз одузимање имовине компаније МОБТЕЛ Богљубу Карићу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online