Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 26.07.2013.
16:34 >> 20:43h
Beta A

Naprednjaci smenjuju četiri ministra

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da naprednjaci predlažu promenu četiri svoja ministra u Vladi Srbije, među kojima je i on.

Lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade ponudio je ostavku

Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke u Sava centru nagovestio da će napustiti funkciju ministra odbrane, jer je "umoran". Prema njegovim rečima, prihvatio je i ostavku potpredsednika stranke Gorana Kneževića na položaj ministra poljoprivrede. Takođe, predložio je i smenu ministra kulture Bratislava Petkovića i ministarke sporta Alise Marić.


Aleksandar Vučić kaže da će i sam "biti rekonstruisan", odnosno da će napustiti jednu od funkcija u Vladi Srbije. Vučić je prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane.

"Mislio sam da sam mlađi, mislio sam da ću stići... ali fizički sam, ne mentalno, fizički sam umoran. Moj pratilac nije imao ni pet slobodnih dana u poslednjih 365 dana, a ja nisam bio na moru kao neki, nisam imao odmor", rekao je Vučić.

Stefanović: Ne ucenjujemo partnere


Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da ta stranka neće dati rok koalicionim partnerima da se izjasne o rekonstrukciji Vlade Srbije, jer ne želi da ikoga ucenjuje, ali od njih očekuje odgovornost oko stvari koje je potrebno uraditi za zemlju i građane.

"Kako je moguće da posle Vučićeve ostavke neki ostanu na svojim funkcijama, a radili su mnogo manje od njega", rekao je Stefanović u izjavi za Radio-televiziju Srbije.

 

On nije želeo da odgovori na pitanje da li je mislio na druge lidere dve stranke vladajuće koalicije - Ivicu Dačića i Mlađana Dinkića, već je dodao da se to odnosi "apsolutno na sve", i na ministre SNS i na predstavnike drugih stranaka u vlasti.

 

Vučić je kazao da će prihvatiti odluku Glavnog odbora - i ako oceni da nije dovoljno pružio na funkciji prvog potpredsednika vlade, nagoveštavajući da će napustiti mesto ministra odbrane. Lider SNS je kazao stranačkim kolegama da će im i njegova ostavka biti argument više u raspravi sa onima koji tvrde da Vučić želi da sve kontroliše.

Lideri SNS-a Aleksandar Vučić, SPS-a Ivica Dačić i Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić nisu se na sastanku u četvrtak dogovorili o rekonstrukciji Vlade, jer su svi ostali pri svojim ranijim stavovima. Naime, lider SNS-a i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić insistirao je na temeljnoj rekonstrukciji vlade, dok se predsednik SPS-a i premijer Ivica Dačić nije precizno izjasnio.

URS je predložio smanjenje broja ministarstava, a portparol Marko Selaković je precizirao da se ta stranka zalaže da se svako od koalicionih partnera odrekne po jednog ministra (sadašnja vlada ima 19 članova, 17 ministarstava i ministra bez portfelja, a premijer ima i ministarsku poziciju), ali i za timski rad određenih ministarstava.

POVEZANE VESTI

Petak 26.07.2013. 18:32
Smenite celu vladu i srusite skupstinu, jer ce uskoro ovako goreti ponovo.
Petak 26.07.2013. 19:29
Шта замајавате народ, биће онако како вам ментори одреде, ко вас зашто пита, Недићу су бар признавали чин.
Petak 26.07.2013. 19:57
Mislio sam da sam mlad, da mogu, ALI....taj " ali " je nezamjenjiv u svakoj njegovoj priči ! Idi, samo idi, bilo kako, ali odlazi !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online