Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 24.07.2013.
12:02
J. L. Petković - Vesti A

Labana jure preko Interpola?

Nakon pisanja "Vesti" o beguncu od srpskih vlasti Radomiru Labanu, koji se nalazi na Kosovu, sud u Kraljevu odlučio je da pokrene postupak za raspisivanje međunarodne poternice.

BEZ KOMENTARA: Ivan Čukalović i Radomir Laban (desno)
 

Naš list došao je do informacija da čovek kome je kao bivšem pripadniku Obaveštajnog odeljenja Uprave carina suđeno i u septembru 2012. presuđeno kao članu takozvane carinske mafije na šest godina zatvora zbog korupcije, živi u Gračanici, a radi Ustavnom sudu Kosova u Prištini. Takođe, saznali smo da je član Asocijacije srpskih pravnika sa sedištem u Gračanici, koja pruža usluge Srbima koji imaju potrebe za advokatima pred kosovskim sudovima, između ostalog i u imovinskim sporovima.
 

- Za osuđenim Laban Radomirom iz Kraljeva, po nalogu ovog suda od 6. fenruara 2013. godine, kao nadležnog za izvršenje kazne zatvora na koju je isti osuđen, raspisana je centralna poternica. Po pribavljanju podataka o trenutnom boravištu osuđenog Labana, ovaj sud je ušao u postupak pribavljanja saglasnosti Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije za raspisivanje međunarodne poternice za istim, rečeno je "Vestima" u Osnovnom sudu u Kraljevu.

Naš list došao je do podatka da je Radomir Laban, koji je inače rođen u Prištini, a do skora živeo u Kraljevu, kao povratnik aplicirao za stan koji dodeljuju preko kosovskog ministarstva za povratak i zajednice u opštini Gračanica. I pored velikog broja onih koji su konkurisali, Laban je sa svojom molbom uspeo da se nađe na preliminarnom spisku

dobitnika stanova.

Tekst koji je u našem listu objavljen 15. juna žestoko je odjeknuo u Prištini, a preneli su ga svi kosovski mediji. Ipak, malo ko od tamošnjih zvaničnih institucija je želeo da komentariše kako je osoba sa takvom biografijom uspela da se zaposli u tako važnoj instituciji, a postane prominentna ličnost Asocijacije srpskih pravnika koji su finansijski podržale i ambasada Velike Britanije i Kancelarija za vezu Republike Slovačke u Prištini.

Misija Euleks, koja je zadužena za vladavinu prava, očigledno nije želela da se oglasi. Njih smo kontaktirali sa pitanjem da li su imali saznanja da Srbija traži Labana za izdržavanje zatvorske kazne i šta će povodom toga uraditi. Ali, i pored upornosti, nismo uspeli da dobijemo nikakav odgovor. Takođe, kontaktirali smo i predsednika Ustavnog suda Kosova dr Enevera Hasanija, ali do zaključenja broja ni od njega ni reč.
 

Osuđen na šest godina zatvora

 

Radomir Laban je pred srpskim sudovima osuđen prvo na sedam, ali mu je sud kaznu smanjio na šest, što je i konačna presuda izrečena u septembru prošle godine. Pripadnici tzv. carinske mafije uhapšeni su 2006. godine, kada su razotkrivena dva načina na koje je grupa švercovala robu: belu tehniku, cigarete, alkohol, tekstil, skupa odela i ostalu luksuznu robu, a zatim je preprodavala.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.07.2013. 13:18
Ова оба лика на фотогафији су се истакла у криминалним активностима и сада су се нашли заштићени код Шиптара, Историја се понавља јер су се такви у 19.веку арнаутили и од Максима постајао Максут и слично. Има једна прича из 2.св.рата када се локални командант обраћа мештанину са прекором што одаје Србе Швабама. Па га кори рекавши му да су га већ опомињали за исто, а он поново. Он се извињава и каже нећу више никада војводо. Он му каже и немој више, пострељаше нас Немци а сад иди кући. Кад крене он викне једном од пратилаца:''Бога ти Миле пођи за овим да му се нешто не деси успут кроз шуму'' И ова два издајника би требало обезбедити да им се нешто не деси.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online