Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 17.07.2013.
18:54
RTS A

Dačić i SPS: Mi smo spremni za promene

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je jednoglasno podržalo ideju o rekonstrukciji Vlade, a lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da je svako od predstavnika SPS u Vladi spreman da se povuče, ako je to stav stranke, odnosno njenog Predsedništva.

Jedinstven stav: "Svako iz SPS spreman da se povuče"
 

Premijer Dačić izjavio je uoči sednice da ni on, kao ni lideri SNS i URS, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji vlade. Dačić je novinarima posle sednice Predsedništava SPS rekao da je kao predsednik stranke dobio ovlašćenje da sa koalicionim partnerima, a prvenstveno sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem razgovara o ciljevima rekonstrukcije, o sledećim političkim ciljevima vlade i o personalnim rešenjima koja bi bila predložena vladi i parlamentu.

"Nastavićemo razgovore. Sledeće nedelje ćemo opet imati sednicu Predsedništva jer mi nećemo na sednici Glavnog odbora odlučivati o personalnim pitanjima jer mi tu nemamo probleme i izražena je svest o tome da to je nešto što treba da se uradi i što bi bilo promena na bolje", rekao je Dačić.

Vlada je dobro radila

 

Govoreći o radu vlade u prethodnih godinu dana, Dačić je rekao da je Predsedništvo SPS veoma pozitivno ocenilo celokupan efekat njenog rada, imajući u vidu da je ostvaren jedan od glavnih ciljeva koji može da pomogne realizaciji ostalih koje će vlada imati u narednom periodu, a to je otvaranje pregovora o članstvu Srbije u EU.

 

"Rekonstrukcija se smatra kao pomoć Vladi Srbije da sa novim vetrom u leđa realizuje ciljeve pred nama i da se radi još bolje", rekao je Dačić. On je istakao da Srbiju 24. jula čeka jedan važan događaj, a to je nastavak dijaloga u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

 

Palma: Uvek sa SPS-om

 

Jedinstvena Srbija bi uvek bila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, čiji je lider Ivica Dačić sa aktuelnom vladom najzaslužniji za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, izjavio je danas predsednik JS Dragan Marković Palma.

 

"Ja i Ivica Dačić dogovorili smo 2008. godine koaliciju sa ciljem da Srbija ide prema EU i taj posao se sada realizuje, što dokazuje da smo i tada i sada bili u pravu. Najzaslužniji za otvaranje pregovora sa EU upravo je Dačić i sadasnja Vlada Srbije", izjavio je Marković.

 

Marković je dodao da je saradnja sa SPS-om odlična i da bi JS kada bi izbori bili danas ili sutra opet bila u koaliciji sa Socijalistickom partijom Srbije.

Dačić je dodao da u tom smislu neke preraspodele funkcija ili zaduženja pojedinih ljudi neće predstavljati problem za SPS koji neće biti prepreka za temeljnu rekonstrukciju vlade.

"U tom smislu ćemo nastaviti razgovore. Aleksandar Vučić i ja ćemo razgovarati o tome i za ovaj vikend", rekao je Dačić.

Dačić je dodao i da je Predsedništvo veoma pozitivno ocenilo ukupan efekat rada vlade u prethodnih godinu dana.

"Svako je spreman da se povuče ako je to stav partije odnosno Predsedništva stranke", rekao je Dačić.

On je dodao i da na današnjoj sednici Predsedništva nije bilo nikakvih neprijatnih tonova i da je SPS i danas pokazao odgovornost time što je održao sednicu Predsedništva na dan kada se slavi 23 godine od osnivanja stranke. Dačić je dodao i da SPS svakako razgovara o boljoj organizaciji stranke koju sledeće godine čeka i redovan kongres i ocenio da je to partija koja se mnoigo menjala.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.07.2013. 19:28
... mlekom truju, zakonima pljackaju, njihovi zandari ubijaju za male pare, povampireni crveni i crni uvlace usvoje redove sav olos da bi imao ko da ih brani, decu uce da budu lopovi, da kupuju znanje po buvljacima, decu pustaju da umiru, svesno, bez trunke savesti, a Srbiju zanima sta su rekle Ceca i Stanija !? za njima stoje u redovima, za njih daju pare ....
Sreda 17.07.2013. 20:00
IZDAJNIK-LOPOVCINA !!!
Sreda 17.07.2013. 19:17
Pa, promenite se!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online