Sreda 17.07.2013.
18:54
RTS

Dačić i SPS: Mi smo spremni za promene

Jedinstven stav: "Svako iz SPS spreman da se povuče"
 

Premijer Dačić izjavio je uoči sednice da ni on, kao ni lideri SNS i URS, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, nemaju jasnu sliku o personalnim rešenjima u rekonstrukciji vlade. Dačić je novinarima posle sednice Predsedništava SPS rekao da je kao predsednik stranke dobio ovlašćenje da sa koalicionim partnerima, a prvenstveno sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem razgovara o ciljevima rekonstrukcije, o sledećim političkim ciljevima vlade i o personalnim rešenjima koja bi bila predložena vladi i parlamentu.

"Nastavićemo razgovore. Sledeće nedelje ćemo opet imati sednicu Predsedništva jer mi nećemo na sednici Glavnog odbora odlučivati o personalnim pitanjima jer mi tu nemamo probleme i izražena je svest o tome da to je nešto što treba da se uradi i što bi bilo promena na bolje", rekao je Dačić.

Vlada je dobro radila

 

Govoreći o radu vlade u prethodnih godinu dana, Dačić je rekao da je Predsedništvo SPS veoma pozitivno ocenilo celokupan efekat njenog rada, imajući u vidu da je ostvaren jedan od glavnih ciljeva koji može da pomogne realizaciji ostalih koje će vlada imati u narednom periodu, a to je otvaranje pregovora o članstvu Srbije u EU.

 

"Rekonstrukcija se smatra kao pomoć Vladi Srbije da sa novim vetrom u leđa realizuje ciljeve pred nama i da se radi još bolje", rekao je Dačić. On je istakao da Srbiju 24. jula čeka jedan važan događaj, a to je nastavak dijaloga u Briselu sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

 

Palma: Uvek sa SPS-om

 

Jedinstvena Srbija bi uvek bila u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, čiji je lider Ivica Dačić sa aktuelnom vladom najzaslužniji za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, izjavio je danas predsednik JS Dragan Marković Palma.

 

"Ja i Ivica Dačić dogovorili smo 2008. godine koaliciju sa ciljem da Srbija ide prema EU i taj posao se sada realizuje, što dokazuje da smo i tada i sada bili u pravu. Najzaslužniji za otvaranje pregovora sa EU upravo je Dačić i sadasnja Vlada Srbije", izjavio je Marković.

 

Marković je dodao da je saradnja sa SPS-om odlična i da bi JS kada bi izbori bili danas ili sutra opet bila u koaliciji sa Socijalistickom partijom Srbije.

Dačić je dodao da u tom smislu neke preraspodele funkcija ili zaduženja pojedinih ljudi neće predstavljati problem za SPS koji neće biti prepreka za temeljnu rekonstrukciju vlade.

"U tom smislu ćemo nastaviti razgovore. Aleksandar Vučić i ja ćemo razgovarati o tome i za ovaj vikend", rekao je Dačić.

Dačić je dodao i da je Predsedništvo veoma pozitivno ocenilo ukupan efekat rada vlade u prethodnih godinu dana.

"Svako je spreman da se povuče ako je to stav partije odnosno Predsedništva stranke", rekao je Dačić.

On je dodao i da na današnjoj sednici Predsedništva nije bilo nikakvih neprijatnih tonova i da je SPS i danas pokazao odgovornost time što je održao sednicu Predsedništva na dan kada se slavi 23 godine od osnivanja stranke. Dačić je dodao i da SPS svakako razgovara o boljoj organizaciji stranke koju sledeće godine čeka i redovan kongres i ocenio da je to partija koja se mnoigo menjala.

2024 © - Vesti online