Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 16.07.2013.
17:28
Beta A

Ilić: Autoput će zaobići hrast, da ne smaram više

Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je problem hrasta u selu Savinac kod Gornjeg Milanovca, koji je na trasi budućeg autoputa, rešen tako što će put zaobići drvo staro 600 godina.

U raspravi u Skupštini Srbije o Predlogu zakona o državnom premeru i katastru, Ilić je poslanicima pokazao mapu budućeg puta i kazao da je pozvao projektante i stručnjake koji su rešili problem tako da je hrast zaobiđen, razmaknut je most i razmaknute su trase puta.

Velimir Ilić

To rešenje, kako je naveo, potpuno je u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja i neće biti zastoja u izgradnji autoputa.

"Svi koji brinu o hrastu, ne treba više da ga čuvaju. Niko ga neće pomerati", rekao je Ilić i istakao da se nije želelo ulaziti u sukobe sa građanima zbog hrasta i da za svaki problem postoji rešenje.

On je naveo da su prilikom izgradnje puta pominjani i kafana i crkva, ali da niko nije pominjao hrast sve dok mašine nisu došle do tog stabla.

"Bila vam je kafana važna - zaobišli smo je, pa onda crkva, nju nismo zakačili i oskrnavili, ali niko nije hrast pomenuo. Kad je dosla mašina do hrasta svi su rekli - ne može", kazao je Ilić i dodao da ne bi želeo da poslanike više "smara" s tom temom.

On je rekao da se vlasnik zemljišta na kojem je hrast nije bunio kad je saznao da stablo treba da bude posečeno i da je naplatio ne samo zemljište nego i to stablo.

"Kada su došli projektanti, gazda je rekao da ima hrast, koji je procenjen, i on ga je naplatio, niko nije reč rekao. Što ste ga prodali? Što niste onda rekli projektantima da je to važno, a primili ste pare", upitao je Ilić.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.07.2013. 18:03
Smaraš i dalje, Veljo, a i nastavićeš da smaraš. A i kraduckaš!
Utorak 16.07.2013. 20:23
Za velju je Hrast prilika da kraducka...naravno da ce taj zaobilazak naplatit dva tri puta vise, ako ne i vise.
Utorak 16.07.2013. 22:55
Gospodine Ilicu Ov.sta vi prezentirate domacoj vec polako zaludjenoj javnosti je drskost. Zamenjujete posledice i uzrok. Nije nama Srbima kafana vaznija od Crkve, niti od Hrasta Upisa. Ali nam je vrlo stalo do toga da vi ne reagujete adekvatno na uzroke i uzrocnkje ove mucne situacije. Da li se iko od vas u vladi i ministarstvima upitao da li ima nesto na tom ekspropriarisanom terenu sto bi prestavljalo prpreku trasi koridora 11. Uzgred dozvolite pitanje: Sta bi bilo da smo naisli na naftno polje ? Zatim niko se od vas nije upitao u ministarstvu da li postoje generalstapske karte terena, Niko nije ni pomislio da se posluzi uslugama nato-a. Da "nato" koji ima topografiju Srbije u
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online