Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 15.07.2013.
14:52
Beta A

Denio: Verujemo da će Srbija ispuniti obaveze

Francuski ambasador u Srbiji Fransoa Gzavije Denio ocenio je danas u Beogradu da je odluka o otvaranju pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji prvorazredni događaj i dodao da Francuska ima poverenja u Srbiju da će ona ispuniti svoje obaveze.

U obraćanju medijima povodom nacionalnog praznika Francuske, Dana Bastilje, Denio je ukazao da je Francuska "uvek podržavala Srbiju prilikom suštinskih etapa njenog puta ka EU kao što su liberalizacija viznog režima, potpisivanje SSP-a, dobijanje statusa kandidata i sada odluka o otvaranju pregovora koji će početi
najkasnije u januaru".

Fransoa Gzavije Denio

Denio je rekao da je nacionalni Dan Francuske tradicionalna prilika da se napravi presek bilateralnih odnosa između dve zemlje i ocenio da su oni od prošle godine doživeli veoma pozitivan razvoj.

Posebno je istakao jačanje ekonomskih odnosa uprkos krizi s obzirom da se, prema njegovim rečima, trgovinska razmena između Srbije i Francuske povećala za 15 odsto u prvih pet meseci ove godine u poređenju sa istim periodom 2012. godine. Ambasador je rekao da je naročito izraženo povećanje srpskog izvoza u Francusku, koji je u tom periodu porastao za 27 odsto.

Denio je ukazao i na velike francuske investicije u Srbiju, posebno firme Konsolis, Šnajder, Kering i Mišlen-Tigar. On je podsetio da su nedavo Beograd posetili vodeći ljudi iz francuskih kompanija u vezi sa izgradnjom metroa i da je tom prilikom konstatovan "pozitivan razvoj projekta Beogradskog mertroa".

Prema njegovim rečima, posete premijera i potpredsednice vlade Parizu, Ivice Dačića i Suzane Grubješić, u proteklih nekoliko meseci "omogućili su da strateško partnerstvo između Srbije i Francuske dobije na dinamici".

Ambasador je pozdravio odluku Vlade Srbije da učestvuje u evropskoj operaciji u Maliju koja je, prema njegovim rečima, pokazala da Srbija ima volju da pomogne u aktivnostima koje su važne za bezbednost svih članica Unije.

Denio je pozdravio razvoj aktivnosti vezanih za mlade i ukazao da je broj srpskih studenata u Francuskoj u konstantnom porastu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.07.2013. 14:56
imate TRI veoma jaka aduta za tako nešto... p.s. "strateško partnerstvo između Srbije i Francuske dobije na dinamici" - to "strateško" kao onomad kad ste isporučivali municiju većeg kalibra od potrebne, il' kad niste hteli da prevozite ranjenike dok vam se ne plati, il' kad ste dobili Aleksinačke rudnike za "dž" ? Je*em ja i vas i vaše "strateško partnertsvo"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online