Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 14.07.2013.
04:50
Beta A

Hoće li Srbi na kosovske izbore?

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Goran Bogdanović izjavio je da Vlada Srbije mora decidno da saopšti da li Srbi treba da izađu na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra.

Bogdanović: Vlada da kaže da li da Srbi izađu na izbore
 

"Vlada mora da bude decidna, da nam saopšti da li treba izaći 3. novembra na te izbore. Da li treba registrovati političke partije u Prištini, sa kakvim dokumentima ćemo glasati, da li moramo vaditi nove lične karte takozvane države Kosovo. Ima mnogo pitanja na koje ova vlada, na žalost, nije dala odgovor, a nemamo mnogo vremena", rekao je Bogdanović za jagodinsku televiziju Palma plus.

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju u prethodnoj vladi je kazao da će on izaći na lokalne kosovske izbore jer nakon usvajanja Briselskog sporazuma Srbi nemaju drugi način da ostvare svoje interese. Bogdanović smatra da mora da se poštuje Briselski sporazum koji su usvojili Vlada i skupština, iako je on glasao protiv, i da nema razloga da Srbi na Kosovu to bojkotuju.

"Kakva god bila ova Vlada i šta god ja mislio o njoj, mi odluke koje je ona donela moramo da sprovodimo i na Kosovu, a i ovde u Srbiji", kazao je Bogdanović.

On je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji, hteli ili ne, moraju prihvatiti Briselski sporazum, da krenu u njegovo sprovođenje i dalju borbu za opstanak i ekonomski razvoj srpske zajednice.

Vreme je, kazao je Bogdanović, da se Srbi na Kosovu ujedine i krenu u borbu za ostvarivanje političkih i građanskih prava, ekonomski razvoj i povratak prognanih 1999. i 2004. godine.

"Mislim da je veliki deo međunarodne zajednice, pre svega Evropska unija, shvatio ozbiljnost situacija na Kosovu i ko je ustvari ugrožen. U mojim razgovorima sa njihovim predstavnicima stekao sam utisak da su oni voljni da nam pomognu", kazao je Bogdanović i dodao da Srbi na Kosovu mogu da budu bitan faktor u odlučivanju.

Bogdanović je rekao da ako Srbi budu jedinstveni i ako Vlada stane iza jedne liste koja će ujediniti sve političke partije, na nekim budućim parlamentarnim izborima mogu da imaju od 25 do 28 poslanika u Skupštini Kosova.

"Postali bi vrlo bitan faktor i kroz institucije sistema bi mogli da ostvarimo sve što smo propustili u zadnjih deset do 12 godina", kazao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.07.2013. 04:56
"Postali bi vrlo bitan faktor i kroz institucije sistema bi mogli da ostvarimo sve što smo propustili u zadnjih deset do 12 godina", kazao je Bogdanović. Kroz institucije KOG sistema??? Ovaj je malo jaci debil i prodana dusa. Samo vi njega slusajte i nestacete za ciglo 5 godina, i kao narod, i kao "glasaci"!
Nedelja 14.07.2013. 08:44
Ti i tvoja bivša, a tek sadašnja vlada ste sve uradili da do ovoga danas dodje ! Kako postavljaš glupa pitanja, kao s kojim dokumentima će mo na izbore...? Pa valjda se zna da glasate po kosovskim zakonima, na svu žalost Srba na KiM i preostalih Srba u Srbiji !
Nedelja 14.07.2013. 08:53
"On je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji, hteli ili ne, moraju prihvatiti Briselski sporazum, da krenu u njegovo sprovođenje i dalju borbu za opstanak i ekonomski razvoj srpske zajednice. " ?? MORAJU ? HTELI ILI NE ? ILI ĆETE DA URADITE - ŠTA ??? da tražite od nato da ih bombarduje ? Šta ? mamicu ti ljigavu... Boli vas što su Srbi sa KiM JEDINI iz srbije rešili da OSTANU Srbi...? Pa nek' košta šta košta.... Seme vam je*em prokleto i prodano,,, ovako - od ranog jutra...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online