Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.07.2013.
16:27 >> 17:08h
Srna A

Vučić: Biće smena ministara iz SNS-a

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je danas da Glavni odbor (GO) stranke u subotu, 20. jula, donese konačnu odluku kakva će biti rekonstrukcija Vlade Srbije, a lider SNS-a Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti najozbiljnije promene u istoriji političkog sistema.

Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, rekao je novinarima posle petoipočasovne sednice Predsedništva SNS-a da je od tog stranačkog tela dobio ovlašćenja da GO predoči mere i predloge za politiku i rekonstrukciju Vlade.

Konačna odluka 20. jula: Aleksandar Vučić

On je naglasio da će, ako njegovi predlozi ne dobiju većinu na GO, na licu mesta snositi odgovornost, i dodao da sigurno neće biti smenjeni samo jedan ili dva ministar SNS-a.

"Ovo je prvi put da jedna vlada bez pritiska javnosti raspravlja o sopstvenoj rekonstrukciji. Predložiću GO temeljnu rekonstrukciju Vlade, i to neće biti promena samo jednog, nego više ministara SNS-a", istakao je Vučić.

On očekuje i od koalicionih partnera jednako poštovanje principa odgovornosti.

"Kao što će i za nas biti bolno, očekujemo i od njih da preduzmu te teške korake", rekao je Vučić.

On je rekao da je prvi ključni cilj zapošljavanje Srbije i smanjenje nezaposlenosti ispod 20 odsto. Drugi cilj je jačanje institucija i konačna pobeda vladavine prava nad bezakonjem. Prema Vučićevim rečima, treći cilj je briga, ne samo o nezaštićenima, i penzionerima, nego i o mladim ljudima.

On je dodao da je, u stvari, reč i o pokušaju menjanja svesti kako bi se doprinelo budućnosti Srbije. Vučić je naveo da na sednici nije razgovarano o tome kako da se trguje ministarstvima, nego o potrebi da se izmeni Zakon o ministarstvima.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo govora o tome da bude premijer, Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Predsedništva SNS-a samo on pominjao ostavku, ali nije hteo da kaže na koju funkciju.

On je, takođe, dodao  da su članovi Predsedništva SNS-a razgovarali o svim problemima u funkcionisanju vlasti i personalnim rešenjima, ali nisu u potpunosti postigli saglasnost o svim pitanjima.

Vučić je izjavio da je razgovarano o pitanju glavnog pregovarača Srbije sa EU i da će se u naredna dva do tri dana znati ko će to biti.

POVEZANE VESTI

Subota 13.07.2013. 17:06
taki je narod...
Subota 13.07.2013. 18:31
Bravo legendo! Da je vise ovakvih ljudi, bili bi Svajcarska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online