Subota 13.07.2013.
16:27 >> 17:08h
Srna

Vučić: Biće smena ministara iz SNS-a

Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, rekao je novinarima posle petoipočasovne sednice Predsedništva SNS-a da je od tog stranačkog tela dobio ovlašćenja da GO predoči mere i predloge za politiku i rekonstrukciju Vlade.

Konačna odluka 20. jula: Aleksandar Vučić

On je naglasio da će, ako njegovi predlozi ne dobiju većinu na GO, na licu mesta snositi odgovornost, i dodao da sigurno neće biti smenjeni samo jedan ili dva ministar SNS-a.

"Ovo je prvi put da jedna vlada bez pritiska javnosti raspravlja o sopstvenoj rekonstrukciji. Predložiću GO temeljnu rekonstrukciju Vlade, i to neće biti promena samo jednog, nego više ministara SNS-a", istakao je Vučić.

On očekuje i od koalicionih partnera jednako poštovanje principa odgovornosti.

"Kao što će i za nas biti bolno, očekujemo i od njih da preduzmu te teške korake", rekao je Vučić.

On je rekao da je prvi ključni cilj zapošljavanje Srbije i smanjenje nezaposlenosti ispod 20 odsto. Drugi cilj je jačanje institucija i konačna pobeda vladavine prava nad bezakonjem. Prema Vučićevim rečima, treći cilj je briga, ne samo o nezaštićenima, i penzionerima, nego i o mladim ljudima.

On je dodao da je, u stvari, reč i o pokušaju menjanja svesti kako bi se doprinelo budućnosti Srbije. Vučić je naveo da na sednici nije razgovarano o tome kako da se trguje ministarstvima, nego o potrebi da se izmeni Zakon o ministarstvima.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo govora o tome da bude premijer, Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Predsedništva SNS-a samo on pominjao ostavku, ali nije hteo da kaže na koju funkciju.

On je, takođe, dodao  da su članovi Predsedništva SNS-a razgovarali o svim problemima u funkcionisanju vlasti i personalnim rešenjima, ali nisu u potpunosti postigli saglasnost o svim pitanjima.

Vučić je izjavio da je razgovarano o pitanju glavnog pregovarača Srbije sa EU i da će se u naredna dva do tri dana znati ko će to biti.

2024 © - Vesti online