Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 13.07.2013.
17:07
RTS A

Koštunica: Izbori, pa neka narod odluči

Demokratska stranka Srbije smatra da nikakva rekonstrukcija vlade ne može ispraviti suštinski lošu politiku i sveobuhvatno teško stanje u državi i da treba odmah raspisati izbore, izjavio je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Izbori umesto rekonstrukcije Vlade: Vojislav Koštunica
 

"Niko ne može protiv narodne volje i ako narod na izborima kaže da hoće da Srbija i dalje ide putem evropskih integracija, onda će to tako i biti", rekao je Koštunica.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS-a u Novom Sadu istakao i da je "stanje u zemlji toliko teško da narod na izborima mora da saopšti svoju volju ma kakva ona bila".

"Izbori su velika prilika da DSS izađe pred građane i objasni da je politička i vojna neutralnost onaj put koji garantuje da Srbija spase svoj suverenitet i slobodu, da sarađuje sa svima u skladu sa svojim interesima, da se normalno razvija i da se građanima vrati nada", istakao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, svi smo svesni "da su zapadne sile protiv izbora dok se ne primeni briselski sporazum" između Beograda i Prištine. Lider DSS-a smatra i da zato što "sadašnja vlast bespogovorno ispunjava sve zadatke i naloge iz Brisela i Vašingtona izbora neće biti, već će se nastaviti agonija i propadanje Srbije".

Koštunica je upozorio i da "to znači da će i neminovno propadati sama vlast" i da će "ako bude do kraja i bespogovorno slušala šta joj kažu stranci kada su u pitanju izbori, to onda i samu vlast može veoma skupo da košta".

"Izbori su uvek šansa da se promeni državna politika i zato se DSS zalaže da se odmah raspišu izbori", rekao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Subota 13.07.2013. 17:40
Več viđeno nekoliko puta kako je "odlučio"...
Subota 13.07.2013. 17:41
Ne sumnjam u njegov patriotizam ali mu nedostaje hrabrosti za ostre poteze uz promjenu politike koja bi izgledala ovako ,,probat cu na brzinu nabrojati par strateskih promjena,,,pa da vidim ko nece dobiti izbore ako bude garantovao da ce se te promjene provesti. Osloboditi srpskog seljaka poreza ..kaznjavati one koji ne obradjuju zemlju ili ih primorati da daju drugome na obradu..Preispitati cijelu privatizaciju..smijeniti korumpirane sudce..policiji povecati plate i opremiti je najnovijim pomagalima .svima nelegalno stecenu imovinu oduzeti..kaznjavati drasticno svaki vid korupcije ,,uvesti to u zakon kao tesko krivicno djelo.,svaki konkurs za zaposljavanje mora biti javan,,
Subota 13.07.2013. 19:45
Izbori u uslovima medijskih laži i prećutkivanja drugačijih i boljih mišljenja,neće ništa rešiti.Svi elektronski mediji su stavljeni u službu veličanja izdaje i hvalospeva nekog datuma,zelenog svetla i navodne borbe protiv korupcije i razvoja agrara i ekonomije,a njihove vesti počinju sa,"Dobro veče Aleksandre Vučiću,počinjemo Dnevnik". Srbija mora,nažalost,još puno da potone,da i poslednji zamlata shvati da su svi dosadašnji političari secikese,mrsomudi,korisni idioti i špijuni i da ništa nije slučajno urađeno,jer da je tako,valjda bi nešto uradili i u našu korist. Skupština Srbije i vlada Srbije nisu ništa drugo do lutkarsko pozorište,sa koncma koji se vuku do sedišta vlada naših dušmana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online