Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 12.07.2013.
16:36
Beta A

Ratni vojni invalid štrajkuje glađu. Zanima li koga?

Ratni vojni invalid Saša Aksić iz Žiče kod Kraljeva danas drugi dan štrajkuje glađu ispred zgrade gradske uprave, zahtevajući legalizaciju linijskih taksi vozila, jer mu je to jedini izvor prihoda.


Samo traži da ga puste da radi
 

"Na štrajk glađu sam se odlučio iz očaja i samo u kovčegu mogu da me odnesu odavde, jer smo i supruga i ja bez posla iako imamo dvoje dece, a jedini izvor prihoda nam je zarada od linijskog taksi prevoza kojim sam se bavio iako sam težak dijabetičar, ali nam nadležne inspekcije to ne dozvoljavaju", rekao je Aksić.

Navodeći da ima podršku kolega koji se bave linijskim taksi prevozom u gradu, Aksić je rekao da bi legalizacija linijskog taksi prevoza bila jedino rešenje za sve koji se bave tim poslom, jer drugi nemaju.

"Mi ništa ne tražimo više od toga osim da nas legalizuju, da plaćamo uredno svoje obaveze, a to što vozimo po ceni autobuske karte interna je stvar, jer svaki građanin može da bira ko će ga i po kojoj ceni prevoziti", rekao je on.

Aksić je naveo primer Čačka kao rešenje za probleme linijskih taksi prevoznika.

"Na primer, u Čačku je to regulisano tako što linijski taksisti mesečno plaćaju taksu od 5.000 dinara gradu i mirno rade svoj posao, navodi Aksić.

On je kazao da je kao vojni rezervista u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije bio ranjavan, zbog čega je proglašen ratnim vojnim invalidom sa 60 odsto oštećenja, kao i da mu država još duguje oko 2.500 evra na ime ratnih dnevnica.

Štrajkac glađu Saša Aksić je podsetio da je posle povrataka s kosovskog ratišta dobio dijabetes, i da injekcije insulina prima tri puta dnevno kao terapiju, koju je zbog gladovanja obustavio tokom dva danas štrajka.

Linijski taksi prevoz u Kraljevu podrazumeva prevoz putnika na uglavnom ustaljenim relacijama po cenama sličnim u autobuskom prevozu.

Petak 12.07.2013. 17:08
Жао ми људи! Он се борио за наше добро и да наша деца моду мирно да спавају а резултат сад видимо! Све је то смишљено да сви ми то видимо и да се неби више борили за "своје"! То је политика издајица. Овај Господин херој треба данас да ужива а не ово. ДОСТА ЈЕ И ПРЕВИШЕ! Издајице бесити!!!
Petak 12.07.2013. 17:27
Nekad davno se ustajali ljudi u kafanu kad udje takav heroj a sad izdajnici napravise ruglo od naseg naroda.
Petak 12.07.2013. 17:40
Народ који се тако односи према својим јунацима и не заслужује да има државу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online