Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.07.2013.
04:44
B. Grujić - Vesti A

Srpski košarkaš doktor hemije u SAD

U istoriji grada na Begeju, niko nije ostvario laskavi uspeh i nakon ekspresno završenih studija hemije, odmah stekao uslove za nastavak doktorske disertacije. Sve dok dvadesettrogodišnji Nikola Lambić, rođen i odrastao u Zrenjaninu, nije pre četiri godine kročio na tlo Amerike i na Univerzitetu Southern Wesleyan University u Južnoj Karolini u rekordnom roku sa najboljim ocenama stekao uslov da postane prvi doktor hemije, sa diplomom prestižnog univerziteta u Severnoj Karolini, gde se upravo preselio.

Lepo mu ide u Americi: Nikola Lambić

- Izuzetno mi je drago što sam se u Americi odlično snašao i što ću poneti taj laskavi epitet prvog Zrenjaninca, koji je postao doktor hemije u Americi. Iskren da budem, nisam se time suviše opterećivao, niti znao taj podatak, najbitnije mi je da sam se sjajno snašao, stekao puno prijatelja, upoznao nove ljude i značajno proširio vidike iz oblasti nauke kojom se bavim. Uz sve to stigao sam i da igram košarku koju obožavam i da odličnim partijama, čak ponesem titulu najboljeg igrača univerziteta - ponosno ističe stariji brat mladog košarkaškog reprezentativca Srbije Petra Lambića.


- Bila je ideja da i moj mlađi brat studira u Americi, ali imao je sve do aprila ove godine čvrst ugovor sa Hemofarmom u koji je otišao iz rodnog grada još kao trinaestogodišnji dečak, pa zbog profesionalnih obaveza jednostavno nije mogao. Nije verovao sve dok nije prvi put došao kod mene u posetu....Oduševio se, upoznao moje prijatelje i kolege... Išli smo u ribarenje, pošto smo obojica zagriženi ribolovci i to nam je veliki hobi i opuštanje nakon umnih i telesnih napora - nastavlja priču Nikola, koji se ovih dana odmara u rodnom gradu.

Sa bratom Petrom

- Baš sam se zaželeo roditelja i druženja i zajedničkih izlazaka sa Petrom i nekolicinom sjajnih drugova iz Zrenjanina. Sve sam nadoknadio, uživao u kulinarskim specijalitetima moje majke, a sa ocem i bratom išao na pecanje na obližnji Begej i Tamiš. Ulovili smo šarana od sedam kilograma. Eh, kad to budem ispričao kolegama u Americi... Zato sam i fotografisao, jer sigurno neće poverovati - u šali dodaje Nikola.


Stariji od dvojice uspešnih Lambića juniora, planira već početkom avgusta povratak u Ameriku, uslediće preseljenje u Severnu Karolinu, privikavanje na nove uslove i upoznavanje novih kolega na doktorskim studijama.


- Nisam od onih koji lako odustaju i mnogo strepe od novih izazova. Sasvim suprotno, jedva čekam da krenem u nova iskušenja i naučnu avanturu kojoj se iznad svega radujem. Oduvek sam voleo hemiju i mislim da sam u ovoj nauci baš pronašao sebe - samouveren je budući doktor ove nauke...
 

Ulični basket

"U Americi nisam imao vremena i jedva sam čekao da stignem u svoj grad i odigram poneki basket sa drugarima iz kraja. Svakodnevno se sastajemo i baš "pršti" na sve strane.... A onda sledi odlazak na piće i mogu reći da mi sve to izuzetno prija i nedostaje, kada sam "preko bare". Iskoristiću vrele letnje dane i sa bratom skoknuti do mora, najverovatnije u Grčku, a onda i par dana po tradiciji zajedno sa roditeljima u Crnu Goru i onda sledi lagano pakovanje i Severna Karolina", dodaje nasmejani Nikola.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online