Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 11.07.2013.
15:45
Beta A

"Srbija će jačati sistem bezbednosti"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, nakon što je uručio priznanja polaznicima Škole nacionalne odbrane, izjavio da Srbija neće odustati od jačanja svog sistema bezbednosti i da će iskoristiti sve svoje potencijale da zauzme mesto u porodici evropskih naroda.

Nikolić je uručio priznanja polaznicima Škole nacionalne obrane
 

"Očuvanje mira, stvaranje otpornog i snažnog sistema bezbednosti zemlje i razvoj regionalne saradnje, između ostalog, služe za to da građani pojedinačno, država i društvo u celini, u miru i bezbedno streme svojim ciljevima i ostvaruju svoje snove", rekao je Nikolić na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Nikolić je uručio značke polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika Generalštabnog usavršavanja - potpukovnicima Tiosavu Jankoviću, Draganu Mesaroviću i Mileti Vitezoviću.

"Nema uzvišenijih kolektivnih ciljeva od odbrane države i jačanja njenog sistema bezbednosti"
 

"Mi u vama vidimo jedan tim - tim koji deli zajedničke vrednosti, ima istovetnu misiju i zadatak. Snaga tog tima proističe iz svrhe i ciljeva kojima služi, a nema uzvišenijih kolektivnih ciljeva od odbrane države i jačanja njenog sistema bezbednosti", poručio je predsednik Srbije i dodao da će oficiri koji danas završavaju najviše nivoe usavršavanja u narednih desetak godina izneti veliki teret u jačanju sistema bezbednosti i odbrane.

Aleksandar Vučić uručio je oficirske sablje oficirima koji su uspešno završili Generalštabno usavršavanje
 

"U tom periodu Srbija mora da oslobodi raspoložive i izgradi nove potencijale i da najzad zauzme zasluženo mesto u porodici evropskih zemalja", rekao je predsednik Srbije.

Načelnik Škole nacionalne odbrane, pukovnik Mile Jelić, rekao je na početku svečanosti da su ove godine školovanje završila 183 oficira i sedam državnih službenika. Školovanje je, kako je naveo, završilo i sedam oficira iz inostranstva i dodao da je Škola nacionalne odbrane imala eminetne predavače iz zemlje i inostranstva.

Stefanović, Nikolić, Vučić, Diković...
 

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić uručio je oficirske sablje ostalim oficirima koji su uspešno završili Generalštabno usavršavanje.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Patrijarh Irinej, Vulin, Dinkić, Dejanovićka, u pozadini Obradović....
 

Generalštabno usavršavanje je organizacijska celina u okviru Škole nacionalne odbrane u Vojnoj akademiji i ujedno treći nivo usavršavanja nakon završenih osnovnih studija oficira iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oficira iz oružanih snaga stranih zemalja. Usavršavanja traje devet meseci i realizuje se od oktobra u tekućoj godini do juna u narednoj godini. Cilj Generalštabnog usavršavanja je razvoj liderskih sposobnosti oficira za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.07.2013. 16:07
Spremate se vi protiv sopstvenog naroda Srbije i ništa više!
Četvrtak 11.07.2013. 21:13
Najnepismeniji IZDAJNIK u istoriji !!!
Četvrtak 11.07.2013. 21:02
Koliko se sećam, lopata je do skoro mantrao kako više nema nikakvih pretnji po srbistan i kako se više neće voditi nikakvi sukobi ? Kako sad, odjednom, ova priča ? Mada, iskreno, gledajući ove proćelave trbonje, ne mogu da se otmem utisku - da smo sve jadniji i jadniji.... al' su zato bar uniforme sve svečanije i svečanije....?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online