Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.07.2013.
16:44
Beta A

Belorusija neće da prizna Kosovo

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukazao je danas da postoje uslovi da ekonomska saradnja Srbije i Belosrusije bude bolja, odnosno da se godišnja spoljnotrgovinska razmena dve zemlje, koji sada iznosi 150 miliona evra, uveća najmanje do iznosa od pola milijarde evra, saopštio je Nikolićev kabinet.

Pomoći ćemo Srbiji na sve načine: Vladimir Makej
 

Nikolić je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Belorusije Vladimirom Makejom istakao da će Srbija u narednom periodu raditi na oporavku svoje ekonomije, jer je to jedini način da se građanima omoguće bolji uslovi života.


"Obnovili smo stara prijateljstva koja su u prethodnim godinama nepotrebno zapostavljana i sada je Srbija ponovo postala zemlja koja nudi perspektivu svakome ko je zainteresovan za zajednički nastup na trećim tržištima", rekao je Nikolić.
 

Ministar spoljnih poslova Belorusije je rekao da je izuzetno važno da Srbija i Belorusija razvijaju zajedničke proizvodne projekte i naglasio da su beloruske kompanije zainteresovane za prisustvo na srpskom tržištu, kao što su i srpske firme zainteresovane za tržište Belorusije.
 

"Belorusija će ostati pri stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, a gosti iz Belorusije ponudili su i podršku Srbiji u vezi sa ovim pitanjem pred međunarodnim forumima i organizacijama", piše u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Ekonomska sradnja mora da bude bolja

Premijer Srbije Ivica Dačić i šef beloruske diplomatije Vladimir Makej ocenili su danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, izrazivši nadu da će biti sve bolji i na ekonomskom planu.

Beloruski šef diplomatije sa Ivicom Dačićem

"Beloruska strana ima ozbiljan pristup planu dva predsednika (Tomislava Nikolića i Aleksandra Lukašenka iz marta ove godine) da se međusobna spoljnotrgovinska saradnja poveća sa 170 miliona evra u prošloj godini na 500 miliona evra u narednim godinama", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Makejom u vladi Srbije.
 

Makej je, istakavši da belorusko-srpski odnosi doživljavaju preporod, ukazao da bi za povećanje robne razmene bilo potrebno uspostaviti novi, integracioni vid saradnje, prevashodno stvaranje zajedničkih kompanija, čemu treba da prethodi usvajanje mape puta.
 

Dačić je rekao da su u izgledu mnogi zajednički projekti, poput otvaranja avionske linije između dve zemlje u septembru i dodao da je veliko interesovanje beloruskih kompanija za saradnju sa srpskim, među kojima su Prva petoletka iz Trstenika, FAP iz Priboja, 14. oktobar iz Kruševca, IMT i IMR.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.07.2013. 17:09
Слободно признајте. Не видим разлог што не би признали сви они који до сада нису кад већ наши јесу!? Ако ме је продао зарад пара говедо од Николића и рекао ми да од сада више није покрајина Косово и Метохија већ држава Косово, ако се власт заједно са Дачићем здрави са Тачијем и договарају предају мог Космета, ако Расим Љајић даје Косову нови позивни број НЕ ВИДИМ НИ ЈЕДАН РАЗЛОГ да остали не кажу да Космет више није покрајина већ држава. Стрељати Николића. Вучића и Дачић бар пред 2 милиона људи. Хвала свим државама које нису признале ту лажну вештачку западну државу али шта вреди кад је наша власт учествовала у стварању те државе.
Četvrtak 04.07.2013. 16:49
A kad cemo da ukinemo sankcije Belorusiji ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online