Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 04.07.2013.
11:08
Beta A

"Srbi - savršeni kao gnojivo"

Fotografije žrtava ustaškog logora "Jasenovac", sa popratnim tekstom: "Srbi - savršeni kao gnojivo" slobodno mogu da se objavljuju na "Fejsbuku"?!

Deca iz logora Jasenovac
 

Sankcije će uslediti samo protiv onog ko se pobuni protiv ovog necivilizovanog ponašanja?! Upravo u takvu situaciju dospeo je projekat "Međunarodna inicijativa za praćenje antisrbizma".

Ova inicijativa je i pronašla ovu strašnu (po svom cinizmu) "publikaciju" na jednoj od stranica popularne društvene mreže.

Direktor Kulturno-istorijskog centra u Novom Sadu i tvorac "Inicijative" Andrej Fajgelj navodi za "Glas Rusije" da su snimili tu "publikaciju" i objavili je na svojoj stranici uz kritiku.

"Nakon toga oni su povukli tu objavu. To je upravo ono što mi radimo - razobličavamo govor mržnje na internetu", kaže Fajgelj.

On ističe da je apsurd da je, u ime govora mržnje, "Fejsbuk" stranicu "Inicijative" blokirao, a kritikovanu - ostavio.

"'Fejsbuk' nije mogao da nađe govor mržnje zato što njega ne samo da nema među našim objavama, nego smo i stranicu i komentare administrirali tako da smo u nekoliko navrata opominjali komentatore i zabranjivali neke komentare koji su odgovarali mržnjom na mržnju.

Žalili smo se na odluku 'Fejsbuka' pre više od mesec dana, ali naša stranica je do danas zabranjena" - dodaje on.

"Fejsbuk" od početka ima problema sa privatnošću, a, sa druge strane, kao i internet uopšte, doneo je veliku slobodu i povremeno se postavlja pitanje da li ta sloboda treba da bude apsolutna i da li može da bude omogućeno ljudima da je zloupotrebljavaju.

Sa antisrpskim raspoloženjima i nadalje se suočavaju ne samo oni koji rizikuju da se vrate na svoja ognjišta u Hrvatsku ili na Kosovo i Metohiju.

Dovoljno je registrovati se u društvenoj mreži da se na "Tviteru" pronađu slogani tipa: "Mrzim Srbiju i njen narod", koji je, prema rečima Andreja Fajgelja, donedavno bio najpopularniji "hašteg" u regionu.

"To je otvoreni rasizam, posebno kada se sa tom ključnom rečju objavljuju fotografije leševa sa natpisom iz serije 'Srećan sam kada vidim mrtve Srbe'. Mi ne shvatamo zašto je 'Fejsbuk' zatvorio stranicu koja se bori protiv takvih pojava", rekao je Andrej Fajgelj.

U ustaškom kompleksu Logor smrti "Jasenovac" ubijani su mahom Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti. Ubijana su i deca, i to na najstrašnije načine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.07.2013. 13:24
NEKA PROBAJU DA SE NASALE SA JEVREJSKIM ZRTVAMA RATA AKO SMEJU.
Četvrtak 04.07.2013. 12:20
"nije" moguće ?? u "antifašističkoj" hrvatskoj ? ma dajte bre... Pa ni "četnički" vojvoda nije našao za shodno da prozbori koju na ovu temu, a vi ste našli da talasate ?
Četvrtak 04.07.2013. 13:39
Mi pripadamo onima koji mogu da se ubijaju bez kazne, lepe rece i Hag i Jasenovac.U istu skupinu kao Juznoamerikanci, Afrikanci, Azijati. Sreca da nema na Antarktiku nikog, inace bi i oni usli u ovu skupinu.Mi nemamo POTREBNE krvi koju imadu u Severnoj Americi i Evropi, pa se zato niti ne obraca paznja.Sad kad i dr citaju internet alternativuSVE postaje javno, rekose jezuitskomasonska g...a. TKO je tvorac Fejsbuka-da li neko iz pomenutih zemalja? Ovde zavrsava tolerancija i pocinje interes.I imaju pravo.Zasto se st...a sitnog zuba buni? Da li oni misle da ih nekako drugacije vide? U kojem svetu fantazije ti ljudi zive?Da li uzimaju nesta, pa da saopste javno i za druge ako zele tim smerom?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online