Četvrtak 04.07.2013.
11:08
Beta

"Srbi - savršeni kao gnojivo"

Deca iz logora Jasenovac
 

Sankcije će uslediti samo protiv onog ko se pobuni protiv ovog necivilizovanog ponašanja?! Upravo u takvu situaciju dospeo je projekat "Međunarodna inicijativa za praćenje antisrbizma".

Ova inicijativa je i pronašla ovu strašnu (po svom cinizmu) "publikaciju" na jednoj od stranica popularne društvene mreže.

Direktor Kulturno-istorijskog centra u Novom Sadu i tvorac "Inicijative" Andrej Fajgelj navodi za "Glas Rusije" da su snimili tu "publikaciju" i objavili je na svojoj stranici uz kritiku.

"Nakon toga oni su povukli tu objavu. To je upravo ono što mi radimo - razobličavamo govor mržnje na internetu", kaže Fajgelj.

On ističe da je apsurd da je, u ime govora mržnje, "Fejsbuk" stranicu "Inicijative" blokirao, a kritikovanu - ostavio.

"'Fejsbuk' nije mogao da nađe govor mržnje zato što njega ne samo da nema među našim objavama, nego smo i stranicu i komentare administrirali tako da smo u nekoliko navrata opominjali komentatore i zabranjivali neke komentare koji su odgovarali mržnjom na mržnju.

Žalili smo se na odluku 'Fejsbuka' pre više od mesec dana, ali naša stranica je do danas zabranjena" - dodaje on.

"Fejsbuk" od početka ima problema sa privatnošću, a, sa druge strane, kao i internet uopšte, doneo je veliku slobodu i povremeno se postavlja pitanje da li ta sloboda treba da bude apsolutna i da li može da bude omogućeno ljudima da je zloupotrebljavaju.

Sa antisrpskim raspoloženjima i nadalje se suočavaju ne samo oni koji rizikuju da se vrate na svoja ognjišta u Hrvatsku ili na Kosovo i Metohiju.

Dovoljno je registrovati se u društvenoj mreži da se na "Tviteru" pronađu slogani tipa: "Mrzim Srbiju i njen narod", koji je, prema rečima Andreja Fajgelja, donedavno bio najpopularniji "hašteg" u regionu.

"To je otvoreni rasizam, posebno kada se sa tom ključnom rečju objavljuju fotografije leševa sa natpisom iz serije 'Srećan sam kada vidim mrtve Srbe'. Mi ne shvatamo zašto je 'Fejsbuk' zatvorio stranicu koja se bori protiv takvih pojava", rekao je Andrej Fajgelj.

U ustaškom kompleksu Logor smrti "Jasenovac" ubijani su mahom Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti. Ubijana su i deca, i to na najstrašnije načine.

2024 © - Vesti online