Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 04.07.2013.
00:07
Beta A

Dačić: Rezultati će održati Vladu

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Prijepolju da će do sada postignuti rezultati održati na okupu aktuelnu Vladu i dodao da je rekonstrukcija politički proces, a ne borba na život i smrt.

Ivica Dačić: DS više nije velika stranka
 

"Vlada je ostvarila dobre rezultate i oni će biti osnovni kriterijum ko će dalje ostati u Vladi. Međutim, mi još nismo razgovarali na najvišem političkom nivou o tim pitanjima jer smo svih ovih nedelja bili posvećeni jednom cilju - dobijanju datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da će rekonostrukcija Vlade biti promena nabolje i "novi vetar u leđa" kako bi Vlada mogla da ostvari svoje ciljeve.

"Naši ciljevi za naredni period su da se desi prva međuvladina konferencija o pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji. Novi veliki cilj je da u ekonomskom smislu prekinemo višedecenijsko zaostajanje Srbije, a treći cilj je da imamo stabilan politički i ekonomski sistem. Svi oni koji mogu da ispune svoje zadatke na ta tri važna cilja će biti deo nove Vlade Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da Socijalistička partija Srbije, na čijem je čelu, ne beži od rekonstrukcije Vlade.

"Ne postoje nikakvi problemi u mišljenjima između (prvog potpredsednika Vlade) Aleksandra Vučića i mene jer mi zajedno smatramo da rekonstrukcija Vlade treba da bude podsticajni faktor za njen još bolji rad", rekao je on.

Komentarišući procene medija o mogućnosti formiranja takozvane "velike koalicije" - Srpske napredne stranke i Demokratske stranke, Dačić je rekao da je velika koalicija upravo ona koja sada vodi Vladu Srbije.

"Velika koalicija danas jeste upravo ova koja je sada u Vladi Srbije a ne ona o kojoj govore demokrate i još neki, jer se rejting tih stranaka apsolutno promenio. Kako neko misli da bi bila veća koalicija između SNS i DS, nego između SNS i SPS? Pogledajte rezultate po opštinama u kojima su nedavno bili izbori i sve će biti jasno", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.07.2013. 00:09
Kontraobavestajna sluzba i vojni puc...
Četvrtak 04.07.2013. 07:21
I Mursijevi rezultati su pokazali sta je uradio za Egipat a ja se nadam da cete proci kao on.
Četvrtak 04.07.2013. 07:55
Veleizdajnik Dacic: "Pogledajte rezultate po opštinama u kojima su nedavno bili izbori i sve će biti jasno". Na tim izborima po opstinama izlazilo je prosecno samo 15% gradjana. Tek je sada sve jasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online