Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 02.07.2013.
20:14
Beta A

Albanci s juga Srbije: Vučić je optimista, rešavaćemo probleme

Poslanik Koalicije Albanaca Preševske doline Riza Halimi izjavio je da su predstavnici Albanaca s juga Srbije na sastanku s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem u Beogradu dobili uveravanja da će početi rešavanje nagomilanih ekonomskih i drugih problema na tom području.

Aleksandar Vučić i Zoran Stanković na sastanku sa predstavnicima Albanaca s juga Srbije
 

"Danas smo sa Vučićem direktno razgovarali o osnovnim problemima, kao što su nezaposlenost koja je veća od 70 odsto što je daleko iznad proseka Srbije, o problemima u zdravstvu i obrazovanju, o slaboj zastupljenosti Albanaca u pravosuđu, policiji i drugim državnim institucijama", rekao je Halimi Agenciji Beta.


Halimi je rekao da je Vlada Srbije prihvatila program mera koje su joj izneli albanski predstavnici s juga Srbije radi rešavanja ekonomskih i drugih problema.


"On (Vučić) je optimista da se od oktobra mogu očekivati konkretni rezultati", rekao je Halimi o primeni mera koje su predložili Albanci.


Govoreći o teškoj ekonomskoj situaciji na jugu Srbije, Halimi je rekao da je tamo dohodak po stanovniku sedam puta niži od državnog proseka. Kako je naveo, samo troje sudija u pravosuđu Srbije su Albanci, a slična zastupljenost je i u policiji i u drugim organima vlasti.


Halimi je rekao da je Nacionalni savet Albanaca konstituisan pre tri godine i bavi se teškoćama u prosveti, ali ni to nije lako rešiti jer su to problemi koji traju decenijama.


Na sastanku s Vučićem, uz Halimija, bili su i predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa, njegov zamenik Skender Destani, predsednik Skupštine Opštine Preševo Jonuz Musliu, predsednik Opštine Bujanovac Nagib Arifi, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Galib Bećiri.


Na sastanku su bili i potpredsednik Partije demokratskog delovanja Šaip Kamberi i predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.07.2013. 20:26
ZA POCETAK BI MOGLI DA POCNU DA PLACAJU STRUJU I VODU KOJU POTROSE.
Utorak 02.07.2013. 21:30
Da se mene pita imali li bi isti Tretman kao Srbi na Kosovu i Metohiji!Bili bi tretirani kao Indijanci,iskljucivo bi im Struju i Vodu,sve sto oni do Dan Danas rade Srbima naravno uz Proterivanje i Ubistvo!!
Sreda 03.07.2013. 10:26
U Drzavne Organe zele jel?Kao na Kosovu siptar siluje devojcicu od 13 godina Milicija siptarska ga uhapsi a Sudija siptar ga osudi na 6 godina zatvora,ali nakon dva meseca tog istog sipuljka vidis na ulici kao da nista nije bilo.Ili da Policija ucestvuje u provociranju preostalih Srba dabi sto brze i oni se odselili kao na Kosovu sto je bilo ili da Sudija prepise Srpsko zemljiste na sipuljka.Pa vasu prljavu barbarsku taktiku znamo mi Srbi vec odavno nemozete nas opet prevariti nije TITO ziv pa da okrene glavu i kaze ma ko ih je... srbe neka ih teraju.Ja bih vama rusijo groblja bacao bombe u kuce kamenovao ljude koji idu iz Dzamije palijo bi vam Kuce prodavao bi vase organe za jedan dinar itd
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online