Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 01.07.2013.
10:00
Beta A

"Ova vlada je zaustavila propadanje Srbije"

Rekonstrukciju Vlade već duže vreme najavljuju, ali da li će je na kraju biti? Ko je kriv "što je ekonomija katastrofalna i što su uništeni zdravstvo i obrazovanje" - prethodna ili sadašnja vlast? Da li će iko snositi odgovornost? Ovo su samo neka od pitanja kojima su se bavili u "Utisku nedelje", osim naravno datuma početka pregovora sa EU.

Ova vlada je zaustavila propadanje Srbije, mada možda nismo uspeli da je podignemo do onde dokle smo hteli. Odogovoran je i Tadić i Cvetković i ministri iz prošle vlade: Mirović
 

- Više od 95 odsto ministara ne treba da ostanu u ovoj vladi. Nikako da nas ubede kako će SNS sebe da rekonstruise. Ekonomija je katastrofalna, uništeno je zdravstvo i obrazovanje. Kada (Mlađan) Dinkić baci rukacivu u lice (Aleksandru) Vučiću, niko ne prihvata tu njegovu funkciju, rekao je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović.


S druge strane, potpredsednik SNS-a Igor Mirović kaže da je ova vlada 90 odsto problema nasledila od DS-a, od 2000. godine i da je vlada Mirka Cvetkovića uništila Srbiju.
"Ova vlada je zaustavila propadanje Srbije, mada možda nismo uspeli da je podignemo do onde dokle smo hteli. Odogovoran je i Tadić i Cvetković i ministri iz prošle vlade", kategoričan je Mirović.


Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić je rekao da o rekonstrukciji nije bilo ni formalnih ni neformalnih razgovora.
"Spremni smo da razgovaramo, drugi treba da se izjasne o našim ministrima. Ja mislim da ministri iz moje stranke dobro rade. Nije na nama to, imamo veće partnere, a to je SNS, oni ce nam reći", kaže Ilić.


Govoreći o Demokratskoj stranci on kaže da DS teško može da prikrije rasulo.
"Imaju i drugi problem, a to je da LDP preuzmi mesto lidera opozije, to ih frustrira. Problem je što su se krili iza Dinkića i što su tražili izgovore, što Vučić nikada ne bi radio. A LDP treba da se zapita zašto ih niko za 8 godina zvao u vlast".


"Obradović treba da ode i pre rekonstrukcije"


Igor Mirović kaže da o tome još bilo reči, ali stav SNS o tom skandalu oko mature je da postoji neka vrsta "komandne odgovornosti".


"Možda on nije lično odgovoran za krađu tih testova, ali je način i mere koje su se preduzimale olako prolazile pored samog ministarstva, kada je rec o koncepciji. To je stvar za kritiku, a da li će i kako to sam Obradović razumeti, ostaje da se vidi. Moja prva reakcija bila je da je propust mogao da se predupredi", rekao je Mirović, koji kaže da je odgovornost direktora Službenog glasnika, ali ne u toj meri.
Bojan Đurić kaže da je problem suviše veliki.


"Šteta koja je naneta učenicima i roditeljima je ogromna. Poslata je poruka da je krađom moguće uspeti. A rezultati testova su katastrofalni, nije za to direktno odgovoran Obradović, ali je on ministar već godinama", kaže Đurić.
Vladimir Ilić je rekao da se definitivno desio skandal, ali je ostavka lični čin i
Obradovića i Ljušića.


Borislav Stefanović je kazao da ministar prosveta Žarko Obradović treba da ode i da on ne treba ni da sačeka rekonstrukciju vlade.
"Imamo čoveka koji kad se skandal desio sve nas ubeđuje da nema nikakvu odgovorsnot. To je uvreda za decu i roditelje. Imate raspad sistema, deca namaju normalne sisteme, a onda salje poruka da niko nije kriv", naveo je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.07.2013. 10:24
Ne da nije zaustavila propadanje srbije ova vlada, vec ce je zakopati. Ko poslednji napusti srbiju, molim neka ugasi svetlo???
Ponedeljak 01.07.2013. 10:12
Ne, nego ubrzala.
Ponedeljak 01.07.2013. 11:21
Niste vi nista bolje od felkavog Ustase!!Pogledajte kako je taj Smrad unazadio Srbiju! http://www.youtube.com/watch?v=FUHRSvBcMk8&feature=player_embedded
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online