Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 01.07.2013.
08:21
Beta A

"Januar može da postane april. Uslova će biti još nekoliko stotina"

Ako se Briselski sporazum ne sprovede do kraja, taj januar kada bi trebalo da počnu pregovori postaće april, rekao je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović u "Utisku nedelje". Istakao je i ono što je velikoj većini jasno - da datum u pravnom smislu nije dobijen. S druge strane, potpredsednik SNS - a Igor Mirović kaže da smo dobili jasan datum.

Izjava da nema više "štapa i šargarepe" - direktna posledica lažne euforije i naduvavanje izjava Ivice Dačića koji kaže "ja sam uspeo ono što vi niste znali"
 

- Uspeh jeste što smo savladali još jedan stepenik u precesu ka EU. Mislim da je izjava da nema više "štapa i šargarepe" direktna posledica lažne euforije i naduvavanje izjava Ivice Dačića koji kaže "ja sam uspeo ono što vi niste znali". Možemo da vidimo koliko su se vlade zadnjih 8 godina trudile i u saradnji sa Hagom i u tehničkim dijalogom sa Prištinom, naveo je Stefanović i dodao da Tadićeva izjava nije bila radikalna.

Za razliku od njega, potpredsednik SNS Igor Mirović kaže da smo dobili jasan datum.

Igor Mirović

"SNS izražava umereni optimizam, ovo što smo dobili, to je bezuslovna odluka. Kao vlada smo već ustanovili ritam za primenu Briselskog sporazuma, bitno je da nema novih uslova. Sad je tehničko pitanje da li će to biti 14. januar 2014. ili neki datum oko toga. Odluka da smo dobili datum je dobra, bilo koja relativizacija je irelevantna", navodi Mirović koji kaže da je vlada Srbije iskreno pristupila sporazumu sa idejom da se omogući normalan život ljudima na KiM i da je ta iskrena politika naišla na odobravanje kod mnogih u Briselu.

Potpredsedik LDP Bojan Đurić kaže da će pregovori početi u januaru ako do tada do kraja bude sproveden Sporazum sa Prištinom i ako budu na dobar način završeni izbori na Kosovu.

Bojan Đurić

"Uslova će biti još nekoliko stotina dok Srbija ne uđe u EU, tako da ne smemo na taj način da gledamo na to. Ovi prvi dani posle ne obećavaju mnogo, vidim da je premijer prešao već na otvaranje nekih posebnih poglavlja, što se tiče hrane i pića. EU je smatrala da je ovo za sada dovoljno. Neće biti ovo bezuslovni datum ako se desi nesto nepredviđeno na Kosovu", kazao je Đurić.

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić kaže da ne treba biti maliciozan i da će sve posete koje će uslediti narednih dana potvrditi da je Srbija mnogo uradila za sebe.

Vladimir Ilić

"Pregovori sa EU počinju u januaru, osim u slučaju smaka sveta. Sporazum sa Prištinom se mora sprovoditi, ako smo ozbiljna država. Imamo razloga da budemo ponosni svi, i prethodne vlade, i oni koji su bili i manje hrabri i više hrabri, ali i EU koja nas je nekad vukla unazad. Zvuči kao fraza ali "svi građani Srbije su zaslužni za datum", naveo je Ilić, koji kaže da je ova vlada pokazala hrabrost i odgovornost i da ovaj put uopšte nije bio lak.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.07.2013. 09:22
"Za razliku od njega, potpredsednik SNS Igor Mirović kaže da smo dobili jasan datum. " ЈАСАН датум - НЕГДЕ у јануару - а кад ТАЧНО - то је "техничко" питање ?? Мрш паразиту дебилни...
Ponedeljak 01.07.2013. 09:53
Pred nama je vreme ce pokazati ko laze a ko ne.
Ponedeljak 01.07.2013. 12:00
Да Бог да никада ушли у НАТО као и ЕУ (Европске-Усташе) ако желимо самоубиство којег се и усташе боје данас.Богами невидим ја велико славље код усташа зато што су сада члан нећега што пропада.Можда ће ЕУ Србији да помогне што ми нисмо успели да НДХ срушимо и Србе у НДХазији спасимо од нестанка.Можда ће нам они помоћи да се та Фашистоидна држава сама сје... догодине ако Бог да.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online