Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 30.06.2013.
06:04
Beta A

LDP: Skuplja putarina dodatni razlog za glas protiv rebalansa

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je da je najavljeno povećanje putarine od 1. jula još jedan od razloga zbog koga će ta stranka biti protiv predloga rebalansa budžeta.

Bojan Đurić, potpredsednik Liberalno demokratske partije
 

"Nasilničko povećanje putarine za 20 odsto od 1. jula je slika nesposobnosti države, bankrota budžeta i cinična nagrada za Puteve Srbije zbog gubitaka koje proizvode godinama", navodi se u saopštenju potpredsednika LDP-a Bojana Đurića.

Prema njegovim rečima, poskupljenje putarina je i dokaz da Vlada govori neistinu kada tvrdi da u rebalansu budžeta nema novih nameta za građane i privredu.

"Zahvaljujući ovom poskupljenju, država će uzimati svake godine oko 25 miliona evra od svih koji plate putarinu za korišćenje gotovo neupotrebljivih puteva u Srbiji", kazao je on.

Prema njegovom mišljenju, posledica poskupljenja putarine "bez ikakvog osnova" biće i lanac drugih poskupljenja koja će izazvati nove probleme za građane koji već plaćaju velike poreze, takse, akcize na gorivo.

Đurić je naveo da Javno preduzeće Putevi Srbije "godinama potkrada celu Srbiju tako što odbija da uplaćuje PDV u budžet, iako je to njihova obaveza na koju već dve godine ukazuju LDP i Državna revizorska institucija".

"Sada, kada je budžet bankrotirao, država se setila tog izvora prihoda, a onda se sa gubitašima iz Puteva Srbije dogovorila da im oprosti višegodišnji dug koji se meri desetinama miliona evra i da na građane i privredu prebaci trošak uvođenja PDV", piše u saopštenju.

On smatra da je čitav rebalans budžeta napravljen "na sličnim krupnim prevarama" i da nema prave uštede o kojoj govori Vlada Srbije. "U rebalansu nema nikakve prave reforme, a gubitaši poput Puteva Srbije, Železnica Srbije, JAT i mnogih drugih i dalje se održavaju na izdašnim subvencijama, bez ikakve obaveze da bilo šta promene u svojoj organizaciji i poslovanju", rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.06.2013. 08:32
Како су сви паметни кад нису на власти! А док су били на власти................. "a gubitaši poput Puteva Srbije, Železnica Srbije, JAT i mnogih drugih i dalje se održavaju na izdašnim subvencijama" Истина да су те фирме велики проблем али не од пре пар дана, него деценијама. Кад су толико паметни, зашто нису решили проблем док су били на власти? Сви изгубе интелигенцију док уграбе власт! Од тог момента код њих само егоизам влада!!!
Nedelja 30.06.2013. 09:06
Je li to onaj Duric koji je bio na proslavi Alnanije u Pristini??Koga placaju bre Poreznici Sramota!!
Nedelja 30.06.2013. 09:06
Бивши амерички командос из Вијетнама, и војни обавештајац са дипломатским имунитетом у Бурми, оперативац разних специјалних и хладних ратова- пуковник Роберт Хелви се сећа са носталгијом свог тајног састанка почетком 2000-те, у будимпештанском хотелу Хилтон, са првом групом од 12 “српских” регрута, који ће чинити језгро америчке обавештајно-субверзивне групе под звучним називом „ОТПОР“, и чији ће задатак бити уклањање тадашњег демократски изабраног српског режима на челу са Слободаном Милошевићем, и наравно његова замена са „овим“ што имамо данас!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online