Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 24.06.2013.
20:52
telegraf.rs A

Mitrović Đilasu: Nisu mediji krivi, ti si kriv

Vlasnik RTV Pink Željko Mitrović uputio je još jedno otvoreno pismo gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, u kome je izneo niz optužbi na račun predsednika Demokratske stranke.

Željko Mitrović

Vlasnik Pink medija grupe optužio je gradonačelnika Beograda i vlasnika Dajrekt medije za nezakonito hapšenje lekara i zloupotrebe političke moći s ciljem sticanja ličnog profita. Dragan Đilas je rešio da uzvrati Mitroviću i odgovori na sve njegove javne prozivke i optužbe i usput prvog čoveka ružičaste imperije prozove za neplaćanje poreza državi.

Pismo Željka Mitrovića, portal ''Telegraf.rs'' preneo je u celosti:

“Dragi Điki, kako sam čuo da si rekao na konferenciji za novinare da su ti svi krivi za loš izborni rezultat u Zaječaru, uključujući I televiziju sa nacionalnom frekvencijom (kaže se pokrivenošću) a koja je objavljivala da kradeš sopstvenu ženu, osećam se prozvanim da ti kao bivši prijatelj pojasnim i objasnim ko je kriv, a ko ne, što si svoje, ali samo tvoje greške sa popriličnim umišljajem razlio na sve, ali najviše na sopstvenu stranku.


Da je tvoje sebe, manje volelo tebe, ili da budem precizniji, da tvoje tebe nije volelo samo sebe i jedino sebe, a ovo ne pišem zbog mene, ti bi razumeo da je politička partija organizam a ne predmet, koji da bi živeo mora da jede i pije. Kako ti uvek sve pojedeš sam nije ni čudo što ti, a ne tvoja partija, nisi prošao cenzus. Da ti pojasnim tri je manje od pet, a više od nula, čak je i četiri manje od pet, ali pet je pet i samo pet, pa makar i sa hoklicom, je dovoljno da dohvatiš cenzus i kao takav dobijes odbornike u postizbornoj skupštinskoj preraspodeli.


Nije tebi, dragi Điki, kriv ni Pink, ni RTS, ni Kurir, ni Novosti, ni bilo koji drugi medij, već si kriv ti koji si počistio sve sposobne menadžere (vozači se ne računaju) i medije, a sada i političke saradnike, čitaj odbornike. Dragi Điki, pa ti si prvi pronašao recept kako se munjevito i nenormalno brzo jedna velika politička stranaka, koju smo svi voleli, može pretvoriti u grupu građana ili još bolje reći u nevladinu organizaciju. Što bi rekao naš drug Čanak u nevladinu organizaciju sa sedištem u Palermu.


Ja, kao što znaš, poznajem dobro tebe i tvoje sebe, ali i sve tvoje površnosti, greške i zablude. Moraš, dragi Điki, da čitaš zakone, uredbe i druge akte, uključujući i one osnivačke, kada je tvoja organizacija u pitanju. Naime, ime tvoje partije izvedeno je iz reči demokratija, a demokratija iz demos kratos, a ne iz demos krados. Znači kratos se čita sa t, a ne sa d. Kako nisi pažljivo čitao radi se o vladavini naroda, a ne o vladavini pojedinaca, kradljivaca.

Dosledno, Željko Mitrović”.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.06.2013. 22:48
Mitrović sad pokušava da se svrsta u SNS prvoborce: Od baba Jule do Tome.
Ponedeljak 24.06.2013. 21:23
Beograđani, čestitam vam! Uskoro ćete dobiti novog gradonačelnika, Željka Mitrovića.
Utorak 25.06.2013. 08:00
Ovaj Mitrović je mnogo, ali mnogo iritantniji od Đilasa. Eto, i to je moguče.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online