Ponedeljak 24.06.2013.
20:52
telegraf.rs

Mitrović Đilasu: Nisu mediji krivi, ti si kriv

Željko Mitrović

Vlasnik Pink medija grupe optužio je gradonačelnika Beograda i vlasnika Dajrekt medije za nezakonito hapšenje lekara i zloupotrebe političke moći s ciljem sticanja ličnog profita. Dragan Đilas je rešio da uzvrati Mitroviću i odgovori na sve njegove javne prozivke i optužbe i usput prvog čoveka ružičaste imperije prozove za neplaćanje poreza državi.

Pismo Željka Mitrovića, portal ''Telegraf.rs'' preneo je u celosti:

“Dragi Điki, kako sam čuo da si rekao na konferenciji za novinare da su ti svi krivi za loš izborni rezultat u Zaječaru, uključujući I televiziju sa nacionalnom frekvencijom (kaže se pokrivenošću) a koja je objavljivala da kradeš sopstvenu ženu, osećam se prozvanim da ti kao bivši prijatelj pojasnim i objasnim ko je kriv, a ko ne, što si svoje, ali samo tvoje greške sa popriličnim umišljajem razlio na sve, ali najviše na sopstvenu stranku.


Da je tvoje sebe, manje volelo tebe, ili da budem precizniji, da tvoje tebe nije volelo samo sebe i jedino sebe, a ovo ne pišem zbog mene, ti bi razumeo da je politička partija organizam a ne predmet, koji da bi živeo mora da jede i pije. Kako ti uvek sve pojedeš sam nije ni čudo što ti, a ne tvoja partija, nisi prošao cenzus. Da ti pojasnim tri je manje od pet, a više od nula, čak je i četiri manje od pet, ali pet je pet i samo pet, pa makar i sa hoklicom, je dovoljno da dohvatiš cenzus i kao takav dobijes odbornike u postizbornoj skupštinskoj preraspodeli.


Nije tebi, dragi Điki, kriv ni Pink, ni RTS, ni Kurir, ni Novosti, ni bilo koji drugi medij, već si kriv ti koji si počistio sve sposobne menadžere (vozači se ne računaju) i medije, a sada i političke saradnike, čitaj odbornike. Dragi Điki, pa ti si prvi pronašao recept kako se munjevito i nenormalno brzo jedna velika politička stranaka, koju smo svi voleli, može pretvoriti u grupu građana ili još bolje reći u nevladinu organizaciju. Što bi rekao naš drug Čanak u nevladinu organizaciju sa sedištem u Palermu.


Ja, kao što znaš, poznajem dobro tebe i tvoje sebe, ali i sve tvoje površnosti, greške i zablude. Moraš, dragi Điki, da čitaš zakone, uredbe i druge akte, uključujući i one osnivačke, kada je tvoja organizacija u pitanju. Naime, ime tvoje partije izvedeno je iz reči demokratija, a demokratija iz demos kratos, a ne iz demos krados. Znači kratos se čita sa t, a ne sa d. Kako nisi pažljivo čitao radi se o vladavini naroda, a ne o vladavini pojedinaca, kradljivaca.

Dosledno, Željko Mitrović”.

2024 © - Vesti online