Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 21.06.2013.
13:03
D. N. Petrović - Vesti A

Beograd propustio albanske carinike

Umesto helikopterom, kao do sada, albanski carinici juče su, prvi put od uspostavljanja integrisaniih prelaza, na Jarinje stigli "kopnenim putem".

Integrisani prelaz na Jarinju
 

Konvoj Eulelsovih vozila, u kojima su bili carinici, krenuo je rano ujutro iz baze Belvedere, u južnoj Kosovskoj Mitrovici, bez ikakvih problema prošao je srpske punktove u Zvečanu, Rudarima, Leposaviću i Lešku i stigao do Jarinja. Sve vreme iznad konvoja su letela dva helikoptera Ka.

Ključ na stanicu u Zvečanu

Prošle nedelje Leposavić je ostao bez srpske policijske stanice i policajaca, katanac će biti stavljen i na policijsku stanicu MUP-a Srbije u Zvečanu, a narednih dana i u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

U Zvečanu i Leposaviću niko juče nije hteo da komentariše šta se desilo i zašto su dežurni na punktovima "žmurili" ili "spavali".


- Dan ranije stigla je "naredba" iz Beograda da se albanski carinici propuste i da im se omogući da automobilima dolaze na radno mesto. Neko je procenio da je to dobar potez pred dobijanje datuma. Točak se zavrteo unazad, gde će nas odvesti - niko ne zna - kaže za "Vesti" jedan od mladića koji dežura na punktu u Lešku.


Kopnenim putem juče je trebalo da carinici stignu i do Brnjaka, ali nema informacija da li su prošli preko punktova u Zupču i Jagnjenici. Nezvanično, "Vesti" su saznale da je Brisel od Beograda tražio da hitno zatvori i alternativne pravce Raška - Tresava - Lešak i Novi Pazar - Rogozna - Zvečan kojima se Srbi, izbegavajući da plate carinu Prištini, snabdevaju raznom robom. Očekuje se da će ove pravce zatvoriti Srbi policajci koji su radili na severu Kosova.

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 13:09
Србин Србину лупус ест!
Petak 21.06.2013. 16:38
A ti Lazare bori se i gini za Kosovo, a ti Karadjordje dizi bune i oslobadjaj Srbiju , da drugi moze da je rasparcava i poklanja Kosovo. Posle svega nisam siguran da moze da se desi da ce svi Srbi opet biti ujdinjeni pod jednom zastavom. Pre ce bii pod jednom kruskom. Lepa poruka i nasoj deci da nista vise nije sveto. Zamerite mi koliko hocete, ali ovo vise nije zemlja za normalni zivot, zato nam deca i beze odavde. Ovo je zemla za tajkune i politicare, normalni bežte odavde.
Petak 21.06.2013. 13:47
mi mene se ćini da sve su se srbovi uvidelo da se na republik e kosova mora da se poštiuje vlast nas koi smo gazde u tu deržavu, i ima da se skloni sa puta svaki koi smeta na kretanju u taj put kosvovska poljiciu i da mlati sa pendrek i suzamac da baci u ludi demonstrante sto smetau svim a koi se prićaju na srpski ejzik , dakle sto ne vidite da sluge se sklanjau kad gazde se kreću u putevi carinarnici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online