Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.06.2013.
01:10
D. Dekić - Vesti A

Narod protiv pola Vlade

Ministri saobraćaja Milutin Mrkonjić i finansija i privrede Mlađan Dinkić ubedljivo su najomraženiji, dok vicepremijer Aleksandar Vučić uživa najveće poverenje, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus sprovedeno od od 10. do 14. juna na uzorku od 1.080 punoletnih stanovnika Srbije.

Izdržali godinu dana: Vlada Republike Srbije sprema se za promene ministara
 

Mrkonjića bi iz Vlade najurilo 70 odsto građana, dok mu Dinkić za petama i jer bi njemu leđa da vidi čak dve trećine ispitanih. Ova dvojica najnepopularnijih često su na medijskom tapetu i šuška se da bi Mrka u najavljenoj rekonstrukciji mogao da ostane bez fotelje, a Mlađa bez sektora ekonomije.

Estrada u fotelji

Osim estradnog menadžera Saše Mirkovića, Milutin Mrkonjić je zaposlio i niz drugih javnih ličnosti. Tako su u njegovom kabinetu atraktivne sestre bliznakinje, bivša manekenka Ivana Škorić i bivša voditeljka Pinka Bojana Nikolić i nekadašnja novinarka ružičaste televizije Ana Plamenac, sestričina supruge lidera SPO-a Danice Drašković.

 

Loši rezultati i skandali: Milutin Mrkonjić
 

Pre njih u Mrkonjićev resor je ušao sin folk pevača Šabana Šaulića - Mihajlo, a sa mesta savetnika na funkciju sekretara ministarstva došao je sportski novinar Momčilo Jokić, suprug voditeljke Lee Kiš.

Najnovija bruka ministra saobraćaja pukla je ovih dana kada je otkriveno da je umesto da završava Koridor 10, u Pribojskoj Banji gradio put do porodične kuće folk pevačice Ane Bekute s kojom je u vezi. Zahvatio je i deo manastirske zemlje, a pokušavajući da odobrovolji zbog toga ljutitog vladiku Filareta koji brani svaki milimetar, prema pisanju tabloida, usred Vlade pitao "..beš li nešto" i dobio odgovor "radoznale". Veći skandal je izazvao samo na dodeli Belog anđela kada je kako je objavljeno, ministar opsovao čelnika Lukoila.

Javnost se inače Mrkonjićem zabavljala od početka njegovog zabavljanja sa Bekutom. Tako su čelnici Aleksandrovca nedavno otkrili da im je Mrkonjić obećao milione za asfaltiranje ako odrade o svom trošku Bekutin koncert čiji je organizator bio Beoton, firma estradnog menadžera i Mrkonjićevog pomoćnika u ministarstvu Saše Mirkovića.

Izletele su i ozbiljnije afere da je umešan je u sporni posao sa slovenačkom firmom Nuba invest za koji krivično odgovara bivši ministar Oliver Dulić.


Takođe, odeljenje Međunarodnog instituta za bezbednost je protiv Mrkonjića podnelo prijavu jer je njegov resor naplaćivao inače besplatne trgovinske CEMT dozvole, a čulo se i da je ministar isplatio prvu ratu - 280.000 evra u kešu za stan u centru Beograda vredan blizu pola miliona evra. Inače, ministar ne smatra da treba da ode s funkcije. Dok se evropski političari povlače čim se otkrije njihova ljubavna afera, srpski ministar uveliko pozira sa ljubavnicom.

Spajanje nespojivog

Natpolovična većina od 58 odsto građana smatra da mesta u Vladi nema nema ni za ministra rudarstva Milana Baćevića i građevine Velimira Ilića. Dok je Ilić mnogo obećavao poput jeftinije legalizacije, a malo radio, Baćević je upamćen po zagovaranju skupih projekata za izgladneli narod, poput kanala Dunav-Morava-Vardar, kojim bi Beograd povezao rečno sa Solunom. Zalaže se i za eksploataciju uljnih škriljaca, ali je i zagovornik eksploatacije nikla kojoj se usprotivilo više čelnika srpskih opština.

S druge strane, ministar finansija Mlađan Dinkić veoma se naljutio što mediji pišu da će mu Milka Forcan (bivša saradnica Miroslava Miškovića) uzeti resor ekonomije, ali i zbog brojnih prozivki u medijima. Zbog priče u novinama da je upleten u iznošenje srpskih para na Kipar zatražio je vanrednu sednicu Nacionalnog saveta za bezbednost. Na njegovu žalost, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je to odbio uz objašnjenje da bezbednost države time nije ugrožena, a beogradski novinari su podsetili Dinkića da se nije bunio kad im je "zapušio usta" proguravši nakaradni Zakon o informisanju.


Dinkić, koji je priznao da je 2008, obmanuo građane da će od prodaje akcija državnih preduzeća svako dobiti 1.000 evra, samo da bi Boris Tadić pobedio Tomislava Nikolića, prozvan je i da finansijski štiti opštine na čijem su čelu njegovin kadrovi dok Beogradu zavrće slavinu kako stigne. On je odbacio optužbe, poput one za korupciju pri prodaji Mobtela 2006. dok je bio takođe bio ministar finansija, kao i da je bio umešan u sklapanje štetnih ugovora za uvoz ruskog gasa.

Sada se spekulipše da policija protiv njega vodi istragu zbog afere Poštanska štedionica. U javnosti je osvanulo da se proteklog vikenda družio sa biznismenima Miodragom Kostićem, Vukom Hamovićem i Vojinom Lazarevićem.

Narod za rekonstrukciju

Na pitanje veruju li da će biti rekonstrukcije postojeće vlade, 51 odsto anketiranih odgovorilo je sa "da, siguran sam", dok 28 odsto smatra da je neće biti i da će "sve ostati isto", a 21 odsto kaže "ne, jer će biti izbori".Upitani da li su za rekonstrukciju postojeće vlade, 39 odsto ispitanika je odgovorilo "da, pre nego izbori", 26 odsto je reklo "da", dok je sa "ne" odgovorilo 35 odsto.

 

Građani ocenjivali

U oceni ministara školskim sistemom od 1 do 5, Aleksandar Vučić ima četvorku, premijer Ivica Dačić je jako dobar sa ocenom 3,2, dok je potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić ocenjen sa dobar 3. Članovi Vlade Srbije koje građani više neće su dobili i najlošije "đačke ocene". Najnižu ocenu 1,7 imaju Mrkonjić i Ugljanin, a slede ih Bačević i Obradović sa 1,8 i Velimir Ilić i Alisa Marić sa 1,9. Kalanović i Đukić-Dejanović su dovoljan 2, dok su 2,2 dobili Dinkić i ministar kulture Bratislav Petković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.06.2013. 08:40
lepo bogami jos da se vidi koje direktorsko mesto i par u upravnim odborima da mu nameste. Crnogorska govna
Četvrtak 04.07.2013. 22:49
Najomrzeniji su Ivica izDacic i Alexandar zaVucic.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online