Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 17.06.2013.
22:47
Beta A

Dačić: Razmena oficira dokaz da se sprovodi sporazum

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je razmena oficira za vezu Beograda i Prištine dokaz da sprovođenje Briselskog sporazuma teče kako je planirano i da zato Beograd očekuje pozitivnu odluku Saveta EU krajem juna o datumu za pregovore.

Ivica Dačić: Nisu otvorene kancelarije za vezu nego su razmenjeni oficiri za vezu
 


Sprovođenje sporazuma sa Prištinom jedan je od uslova da Beograd dobije datum početka pregovora sa EU.


"Razmena oficira za vezu je jedan od rezultata dijaloga koji smo vodili. Dogovoreno je da se razmeni po jedan oficir za vezu pri Misiji EU u Prištini i u Beogradu", rekao je Dačić novinarima posle susreta sa irskom ministarkom za evropske poslove Lusindom Krejton.
 

Pročitajte još:

* Pavićević: Ne priznajemo Kosovo

* Peci na srpskom jeziku: Očekujem normalizaciju odnosa

Premijer je istakao da oficiri nemaju diplomatski status, da nisu ambasadori, ali da treba da doprinesu u olakšavanju rešavanja svakodnevnih problema.


"Biće zloupotreba u smislu da je reč o ambasadama, ali treba da budemo prezicni - nisu otvorene kancelarije za vezu nego su razmenjeni oficiri za vezu", rekao je Dačić.


Beograd i Priština danas su razmenili oficire za vezu na osnovu dogovora postignutog u Briselu, a njihova dužnost je da olakšaju komunikaciju, sprovođenje sporazuma dve strane i pomognu normalizaciju odnosa.


Srpski oficir za vezu u Prištini je Dejan Pavićević, a kosovski u Beogradu Ljuljzim Peci. Oni su na dužnost stupili danas u podne.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 22:51
Pa to ti kažem... p.s. skini značku, gov*o patuljasto !!!
Ponedeljak 17.06.2013. 22:52
Од 5.октобра 2000. године у наш концлогор на отвореном,звани Србија,сваки час улазе нови „часници“ ЕУсташлука,и обећавају нам да ће се услови живота у логору поправити чим уђемо у ЕУ.За то време,преко милион људи је остало без посла.Губитак ђака у школском систему од средине деведесетих година прошлог века до данас је 350 хиљада.Губитак становништва од 2002. до 2011. је преко 400 хиљада.Зар се то не зове геноцид?Продали су Косово и спремају се да продају и предају Војводину.Доносе се све нечовечнији закони,који руше сваку основу нормалног живота (ево данас – уводе нове, неподношљиве порезе;спремају концлогорски закон о раду и исти такав закон о штрајку;нуде нам да сви,колико нас има будемо
Ponedeljak 17.06.2013. 23:37
Razmena oficira znaci da ste izdali(prodali) Kosovo i Metohiju.Polako ali sigurno sipci uz pomoc izdajnika ostvaruju svoj cilj.A nasa trojka (NIKOLIC;DACIC i VUCIC)i dalje podmecu dupe,naredbodavcima iz Brisela.A sta radi Srbski Narod,nesto hoce ali nezna sta?,jer je doveden u takvu situaciju.Trojka se stalno smesi(osmehuje) pri sastancima sa zmijom tacijem i Briselskim vodjama,da ih ne nabrajam,muka me spopadne spominjuci njihova imena.A nasa trojka se ne stidi Srbskoga Naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online