Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 07.06.2013.
12:15
D. Dekić - Vesti A

Milka Forcan nova ministarka privrede?

Eventualni dolazak Milke Forcan, bivše Miškovićeve najbliže saradnice, na čelo Vladinog resora privrede koji vodi Mlađan Dinkić, ne bi poremetio odnose u vladajućoj koaliciji. Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne demantuju mogućnost da se Dinkiću oduzme privreda i da mu ostanu finansije, ali tvrde da razgovora o tome nije bilo.

URS: Nije bilo razgovora na tu temu. Videćemo da li će ih biti
 

Portparol URS-a Marko Selaković kaže za "Vesti" da o takvom scenariju nije bilo reči između koalicionih partnera.
- Videćemo da li će tih razgovora biti. Mi nismo buregdžije da delimo na polovine i četvrtine - bio je kratak Selaković.


Prema pisanju medija bliskih SNS-u, Dinkić je na meti kriminalističke policije zbog privatizacije Nacionalne štedionice i ustupanja i prodaje bankama koje su bile u vlasništvu Miškovića prostora Zavoda za obračun i plaćanje. U vreme formiranja vlasti, uveliko se govorkalo da je Mišković pomogao Dinkiću da uđe u vladu, iako od 16 poslanika URS nije zavisilo formiranje vlasti.


Ukoliko Dinkić bude morao da se odrekne privrede, odnosi u vlasti, prema mišljenju analitičara Dragoljuba Anđelkovića, neće biti narušeni.

Poeni kod Vučića

Za mesto u vladi Forcanku navodno kvalifikuju uspešni poslovni rezultati u Delta holdingu gde je bila od 1992. do 2008, ali i dobre veze sa Briselom. Poene kod Vučića zaradila je pomažući u razrešenju odnosa kod privatizacije putarskih preduzeća za koje se tereti Mišković.

- Dinkić nema mogućnosti da se odupre jer je mu je prioritet da ostane u Vladi i na političkoj sceni, budući da je mala verovatnoća da bi na narednim izborima prešao cenzus za ulazak u parlament- kaže Anđelković, koji ukazuje da je inače spoj ekonomije i finansija u istom resoru i Dinkićevim rukama načelno neprirodan jer, kako objašnjava, finansije daju novac, a ekonomija ga troši.


- To je kao da neko u isti koš stavlja tužilaštvo i sudstvo - objašnjava on.


O Milki Forcan i njenim vezama s političarima se dosta toga čulo. U vreme vlasti DS-DSS, 2007, došla je na čelo Vladinog Saveta za promociju države čije je osnivanje inicirao Koštuničin ministar privrede Predrag Bubalo. Tokom vladavine demokrata govorilo se o dobrim vezama Forcanke i Tadića. Po dolasku naprednjaka na vlast, kao kadar SNS-a Forcanka postaje član UO Narodnog pozorišta.

Predstavljena je kao direktorka firme Form komjunikejšn koja je u vlasništvu of-šor kompanije registrovane u američkom Delaveru. Takva vrsta "reciklaže kadrova", prema rečima Anđelkovića, za Srbiju nije neuobičajena.
- Njeno postavljenje, iako ne bi bilo začuđujuće, ipak ne bi baš bilo ni prirodno - zaključio je on.
 

Mišković tražio bolnicu

Vlasnik Delte Miroslav Mišković, koji je skoro pola godine u zatvoru, juče se požalio na jake bolove u grudima i zatražio da bude smešten na VMA. Njegov zahtev je odbijen jer tužilaštvo sumnja da folira, pa su ga specijalisti VMA pregledali u zatvoru. Miškoviću pritvor ističe 9. juna, ali s obzirom na to da je protiv njega podignuta optužnica, može mu ponovo biti produžen.

POVEZANE VESTI

Petak 07.06.2013. 15:19
Ova je ofarbana svim bojama.
Petak 07.06.2013. 13:47
Ne znamo mi koliko je ona "dobra" za tu funkciju
Subota 08.06.2013. 19:01
O, ona zna "znanje", sigurno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online