Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 29.08.2013.
15:46
D. Dekić - Vesti A

Miškovićeve pare svima sem Vučiću

Srpski tajkun Miroslav Mišković odreagovao je hitrim demantijem optužbi izrečenih u burnoj skupštinskoj polemici da je lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici plaćao avionske karte.

Miroslav Mišković
 

Pitanje Vučićevog prevoza na račun vlasnika Delta holdinga u parlamentu je pokrenuo čelnik opozicionih liberala Čedomir Jovanović, a vicepremijer na licu mesta negirao, najavljujući da će tražiti da Mišković kaže "kada je i kome plaćao avionske karte".

Tek što je to Vučić izrekao zahtev, oglasio se najbogatiji Srbin, optužen za malverzacije s putarskim preduzećima. Vicepremijeru na pitanje nije odgovorio, pa je i dalje nepoznanica čija je putovanja finansirao, ali se sada bar zna da Vučićeva nije.

- Proteklih godina mnogi političari sarađivali su sa vlasnikom Delte, ali Aleksandar Vučić nije jedan od njih - saopšteno je iz Delte.

Za transparentnost informacija te vrste zalaže se zamenik šefa poslaničkog kluba naprednjaka Zoran Babić. On za "Vesti" kaže da građani Srbije u matici i dijaspori treba da budu upoznati sa svim što ih zanima o radu i angažovanju političara.

- Pozivam i Miroslava Miškovića i druge vlasnike krupnog kapitala i biznismene koji su protivzakonito ili nemoralno, ne samo avionske karte, već bilo šta drugo platili nekome od političara da to javno kažu - naveo je poslanik SNS-a.

Babić ističe da lider njegove stranke Aleksandar Vučić čvrsto nameren da istraje u borbi protiv korupcije i siguran u svoj rad i dosadašnja dela.

- Vučiću, kako je i sam rekao, nikada avionske karte nisu plaćene, niti je na bilo kakvom platnom spisku raznih interesnih lobija, već radi u interesu građana Srbije - kaže Babić.

Ovaj političar na naše pitanje da li se Mišković i Delta brzim demantijem dodvoravaju vicepremijeru, odgovara da "u govorenju istine i činjenicama dodvoravanja nema".
 

 Mirčić: Cirkus zbog Kosova

 

Zanimljivo je da najbogatiji Srbin žuri s demantijem u korist Vučića baš uoči predstojećeg suđenja, a da Delta u februaru nije reagovala na optužbe radikala da je u vreme dok je bio u vrhu SRS-a, bivši lider SNS-a, sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić u predizbornoj kampanji 2008. uzeo od Miškovića pet miliona evra. Da pitanja korupcije i kriminala nisu za kompaniju, već za tužioca, ističe visoki funkcioner radikala Milorad Mirčić koji je specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića pozivao da istraži taj slučaj.


- Bavimo se avionskim kartama u Skupštini i prozivaju se oni koji obraz nemaju. Očito je da vlast ide na pravljenje cirkusa kako bi pokrila goruće probleme u zemlji i onaj centralni, a to je da legalizuju državnost Kosova - istakao je Mirčić. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.08.2013. 17:02
ETO MISKOVICU,sad znas zasto si uhapsen. Pa vucica uhvatila ljubomora ti svakom novac a njemu nista! Ne moze tako.....
Četvrtak 29.08.2013. 16:22
Чедица је поткупљиван.
Petak 30.08.2013. 07:14
Ima tu u pozadini mnogo toga, bez novca, velikog novca nisu mogli da se tako naglo uzdignu Nikolić i Vučić, karte su u poređenju sa tim sitna stavka...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online