Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.05.2013.
14:17 >> 17:20h
Beta A

Svaki poslanik svog ministra hvali

Poslanici vladajućih stranaka izrazili su spremnost na razgovore o rekonstrukciji Vlade Srbije, ali su hvalili rad ministara iz svoje stranke.

Zamenik šefa poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević rekao je da je SPS u celini zadovoljan radom Vlade ali  i da je ta stranka spremna da razgovara o rekonstrukciji ako se u vladajućoj koaliciji proceni da je to neophodno.

Svako hvali svoje, ali....neko će izgleda da leti
 

"Rekonstrukcija je apsolutno moguća. Najpre je neophodno da sve stranke u vladi analiziraju rad svojih resora i da se onda razgovara u vladajućoj koaliciji i ako se proceni da je neophodno, ići u rekonstrukciju", rekao je Milićević.

Poslanik vladajuće Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković izjavio je da je njegov lični stav da, ukoliko Srbija dobije datum za početak pregovora s EU, postoji potreba da se "osveži" Vlada Srbije."Pojedini sektori u vladi ne funkcionišu na najbolji mogući način i verovatno se zato pokreće inicijativa za rekonstrukciju vlade", rekao je Čolaković i dodao da je PUPS spreman da razgovara o tome kako koje ministarstvo i ministri obavljaju svoje poslove.

"Krkobabić (lider PUPS) dobro radi svoj posao, u tom ministarstvu nema većih propusta", rekao je Čolaković i dodao da očekuje od SPS, SNS i URS da razgovaraju i pokrenu inicijativu za rekonstrukciju vlade. On je naveo da PUPS ne traži nova ministarska mesta ili funkcije u vladi, ali da ima kadrove da pojača vladu.

Šef poslaničke grupe vladajućih Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić kazao je da je spreman na dijalog sa partnerima u vladajućoj koaliciji o rekonstrukciji vlade.

Ilić je dodao da je rad ministara URS zadovoljavajući i da su pokazali spremnost i energiju da donose rešenja.

"Najbolje ocene o radu ministara daju građani na izborima", rekao je Ilić i dodao da treba jasno definisati kriterijum za ocenu rada ministara.

"Bolje rekonstrukcija Vlade, nego izbori"

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić je novinarima kazao da se vlada zasniva na principu "prolaznih vremena i da je neophodno da se zameni svako ko zaostaje u toj trci". Babić je novinarima kazao da građani od SNS očekuju da radi u punom kapacitetu i da će biti zamenjeni svi koji "zaostaju", bilo da je reč o ministrima, direktorimma javnih preduzeća ili gradonačelnicima. Babić je rekao da će SNS o tome razgovarati na Glavnom odboru, kao i da će svi koje je kandidovala ta stranka morati da podnesu izveštaj o radu. 

Poslanica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski kazala je da veruje da će odmah posle 28. juna uslediti rekonstrukcija vlade.

"Toga niko ne treba da se boji. Princip odgovornosti i rezultati rada treba da budu merilo i za ministre i gradonačelnike i sve u javnoj upravi da li će neko biti promenjen ili ne", kazala je Filipovski.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer pozdravio je i inicijativu prvog potrpredsednika vlade Aleksandra Vučića o rekonstrukciji vlade za koju je, kako je naveo, prethodno potrebna sveoubuhvatna analiza.

On je naveo da lider SDPS Rasim Ljajić, koji je potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacije, zaslužuju najvišu ocenu za svoj rad, ali da ipak najbolju ocenu daju građani.

"Nije zvanično razgovarano o promenama u vladi"

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS)

Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović rekao je da naprednjaci još nisu formalno razgovarali o mogućoj rekonstrukciji Vlade Srbije, ali da je to jedna od opcija.

"Ako se ukaže potreba da se neki ljudi romene i da tim bolje funkcioniše, mislim da niko ne može da kaže ništa loše protiv toga", rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

Potpredsednik SNS je rekao da su naprednjaci partija koja na ozbiljan i odgovoran način razgovara o učinku svojih predstavnika i u vladi i na svim drugim odgovornim funkcijama u državi. Stefanović je dodao da se SNS u prethodnom periodu  koncentrisao na rešavanje suštinskih i važnih problema i da su zbog toga sva stranačka pitanja bila u drugom planu.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.05.2013. 15:21
Имам предлог, да сви колективно одете на један одмор без повратка у своје (не)радне клупе! Ништа нисте помогли, само сте одмогли! Ви сте ти који држе Србију у кризи од економске, духовне, државне и сваке друге! Живите на терет овог народа као паразити, а доказ су ове намерне и намештене пљачке свих делова привреде! Све сте уништили и продали у безцење и вама је то добар рад! Можда је добар, али по вас и ваше газде из ЕУ! Једно раде а друго причају!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online