Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 25.05.2013.
14:13
Srna/ Nedjeljko Zejak A

Tačijev poslanik: Ja sam patriota i ja sam ubio policajca Bulatovića

Berat Bužala, član Tačijeve stranke Demokratska partija Kosova i poslanik u kosovskom parlamentu priznao je na svom Fejsbuk profili da je ubio policajca Ivana Bulatovića 1998. godine. Bužala je napisao: "Ja sam ubio Bulatovića"..."Onaj ko je ubio Bulatović je patriota - nije ubica".

OVK saborci preuzimaju zločin: Sami Ljuštaku

Posle hapšenja sedmorice bivših pripadnika OVK, takozvane Dreničke grupe, koju međunarodni tužilac Euleksa Mauricio Salustro tereti da su tokom 1998-1999. godine u zloglasnom logoru Likovac kod Srbice počinili ratne zločine nad civilnim stanovništvom, oglasili su se brojni pripadnici te teroristike organizacije, pokušavajući da preuzimanjem odgovornosti izvrše pritisak na tužilaštvo i sud.

Prvi su se oglasili pripadnici rasformirane OVK, preteći da će u ponedeljak organizovati proteste u Prištini i svim većim gradovima na Kosovu i Metohiji. Pridružila im se i Tačijeva vlada, saopštenjem da se hapšenjem pripadnika dreničke grupe "narušavaju ugled i dostignuća Kosova".

"Verujemo da su uhapšeni pripadnici OVK nevini, kao što je to utvrđeno i u Haškom tribunalu u slučaju Fatmira Ljimaja, Ramuša Haradinaja i drugih pripadnika OVK optuženih za ratne zločine nad civilima", navedeno je u saopštenju.

Onda se oglasio Berat Bužala, član Tačijeve stranke DPK i poslanik u parlamentu, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao doslovno: "Ja sam ubio Bulatovića".

Ivan Bulatović bio je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a u maju 1998. godine kidnapovan je u vozu na relaciji Kosovo Polje – Peć i potom ubijen u logoru Likovac. Logorom Likovac neposredno je komandovao Sami Ljuštaku, nekada komandant OVK za region Srbice, a sada predsednik te opštine.

Tužilac Salustro za ovo ubistvo Bulatovića optužio je Ljuštakua, što pristalice Tačijeve partije, preuzimanjem odgovornosti, poput Bužale, pokušavaju da obesmisle.

"Kada sam video da je optužena Drenička grupa odlučio sam da ja preuzmem odgovornost za ubistvo Bulatovića", napisao je Bužala, pozivajući sve Albance da preuzimanjem odgovornosti spreče tužioca i sud da osude, kako je napisao, "nevine pripadnike OVK, zahvaljujući kojima je Kosovo postalo nezavisna država".

"Onaj ko je ubio Bulatovića je patriota - nije ubica", napisao je Bužala, visoki funkcioner partije premijera samoproglašenog Kosova Hašima Tačija.

Ono što je posebno uznemirilo preostale Srbe južno od Ibra jeste ćutanje nadležnih istražnih organa, bilo Euleksa bilo Kosovske policije i Kfora. U Kosovskoj policiji ne žele da komentarišu, kako kažu, "dopisivanja i gluposti pojedinaca", dok u Euleksu niko ne želi ni da potvrdi da zna za Bužalino preuzimanje odgovornosti. Svi kontaktirani službenici Euleksa odbijaju da bilo šta kažu, uz upozorenje da im se imena ne pominju.

U svakom slučaju, hapšenje "dreničke grupe" ponovo je ujedinilo Albance i izvesno će uslediti dodatne pretnje i pritisci na istražne organe Euleksa i sudije da odustanu od kažnjavanja odgovornih za zločine u Likovcu, kao što se dogodilo u Haškom tribunalu u predmetima Fatmira Limaja i Ramuša Haradinaja.

POVEZANE VESTI

Subota 25.05.2013. 14:35
Svaka čast šiptarima, iako su na nivou bakterija po stepenu razvoja ovde im skidam kapu,tako se brane svoji a ne ko mi nevine smo prodavali.
Subota 25.05.2013. 14:23
Ovu izjavu ozbiljno shvatiti i raspisati poternicu za ubicom, priznanje je priznanje
Subota 25.05.2013. 15:13
По његовој логици можемо убити било којег шиптара у Србији и рећи да смо патриоте.Овај је обичан крволок и таквима је место на вешалима или пред стрељачким водом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online